eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

237 érv a szex mellett

Az önbizalom-növelő hatás csak egy a 237-ből, amelyet a szex jótékony következményeiként tart számon egy kutatás. A szakemberek szerint az egészséges szexuális élet egy szeretett partnerrel csodákra képes.

A szexuális együttlét alatt a szervezetben endorfin termelődik, egy olyan anyag, amelyet a köznyelv csak boldogsághormonnak hív, hiszen jelentősen hozzájárul a közérzet javulásához. A többi mellett erre mutattak rá a Texasi Egyetem kutatói, akik a testi együttlétnek összesen 237 jótékony hatását gyűjtötték össze.

Kutatásukból, és az annak kapcsán megjelenő kommentárokból az is kiderül, hogy a szeretkezés fizikailag olyan jó hatással van a szervezetre, mint számos sport, ha pedig érzelmileg is sokat ad a partnereknek, az élettanilag különösen kedvező.

Általában elmondható, hogy a szexuálisan aktívabb emberek a sportban is aktívabbak, de mindez fordítva is igaz. Azaz érdemes akár a sportot, akár a szexet komolyan venni, mert ha az egyik területen jelentősen előrelépünk, erre számíthatunk a másikon is.

Ezzel együtt az is kiderült, hogy ha valaki negatív tapasztalatokat szerez az ágyban, az a pszichére olyan kedvezőtlenül hat, mint amilyen kedvező hatása van a jó szexnek.

Egy 2004-ben, négy ország lakóinak részvételével zajló kutatás például bebizonyította, hogy a szexuális kielégülés szoros kapcsolatba hozható a nemi élet gyakoriságával. Akik pedig gyakran szereznek pozitív élményeket az ágyban, azok között lényegesen kevesebb depressziós embert találtak, mint a kielégítetlen emberek között.

A szexualitás jótékony hatásai közé sorolható az is, hogy ellazít, így jó hatással van azokra, akik alvászavarral küzdenek. Sokan altatónak használják a szexet, közöttük pedig olyanok is akadnak, akiknek ezt partner nélkül is megoldják. Egy 2000-ben, az Egyesült Államokban készült kutatás 1866 női válaszolójának 32 százaléka árulta el, hogy szokott maszturbálni azért, hogy álomba ringassa magát.

A szexualitás talán legpozitívabb hatása a stresszoldás. A kutatások szerint már az emberi érintés is csökkenti a felgyülemlett feszültséget, érintésekből pedig a legtöbbet szex közben kap az ember.

Az eredmények szerint az orgazmus során oxytocin termelődik a szervezetben, a férfiaknál ez az ejakulációt segíti, míg a nőknél méhösszehúzódást okoz. A hormon mind a szervezet fizikai, mint pszichikai állapotára jótékonyan hat.

Bár a nők körében gyakori érv a partnerük elutasítására az, hogy fáj a fejük, valójában ezt nagyon rosszul teszik, hiszen az ágyban szerzett pozitív élmények fájdalomcsillapítóként hatnak a szervezetre.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×