eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68445.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A szép emberek tovább élnek

A szép emberek egészségesebbek és tovább élnek - állapította meg egy kutatás, amely abból indult ki, hogy a szépség forrása a szimmetria.

A szimmetrikus arcokat általában szebbnek találják az emberek, de hogy miért, arra a laikusok általában nem tudnak válaszolni. A kutatók azonban megállapították: ennek az lehet az oka, hogy ha nem is tudatosan, de a szimmetrikus arcokban látjuk kifejeződni az ép géneket, amelyeket továbbörökítenénk utódainkban.

Arra is rámutatnak a kutatók, hogy a szimmetriában kifejeződő szépségben a termékenységet látják a párt kereső emberek, a legfrissebb kutatásból pedig az is kiderült, hogy a jobb génjeiknek köszönhetően a szép emberek tovább élnek, és egészségesebbek, hiszen ellenállóbbak a betegségekkel vagy a környezeti ártalmakkal szemben.

A kutatók makákó majmokat, európai férfi és női arcokat, valamint Tanzánia egyik utolsó, vadászó-gyűjtögető népcsoportjának tagjairól készült fotókat használtak, és arra kérték kutatásaik résztvevőit, hogy válasszanak a leginkább és a legkevésbé szimmetrikus arcok közül.

A vizsgálatok alapján megállapítható, hogy az emberek a szimmetrikus férfiarcokat férfiasabbnak, a nőieket pedig nőiesebbnek találták. Az is kiderült, hogy azok az emberek, akik a szimmetrikusabb arcú embereket kedvelik jobban, sokkal vonzóbbnak tartják az extrém külsőt.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×