eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68458.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A rapper szerint nem szabad a kínaiakat büntetni

A Black Eyed Peas amerikai sztárzenekar frontembere szerint a csapat játszani fog Kínában, annak ellenére, hogy a zenészek bojkottra szólítottak fel az ázsiai ország emberi jogi teljesítménye miatt.

Will.i.am, az amerikai Black Eyed Peas zenekar rappere szerint az elmúlt hetek tibeti történései "zűrzavarosak", de nem kéne emiatt büntetni egész Kínát. A sztár úgy véli: ha Amerika valóban változtatni akar a helyzeten, akkor meg kéne tiltania a kínai áruk importját.

A hazánkban tavaly koncertet adó együttes júniusban készül játszani Kínában, ahol augusztusban olimpiát rendeznek. Az ötkarikás játékok előkészületeit azonban beárnyékolják az ázsiai ország Tibet-politikája elleni tüntetések, és az olimpiai láng Föld körüli váltófutását is folyamatosan demonstrálók zavarják meg.

Több híresség is kifejezte már a Kína-ellenességét. A világhírű amerikai filmrendező, Steven Spielberg például visszamondta az olimpia nyitóünnepség művészeti tanácsadói posztját. George Clooney pedig arra akarja rábírni azt az óramárkát, aminek ő a reklámarca, hogy szólaljon fel Kína külpolitikája ellen.

Will.i.am szerint a kínai embereknek semmi közük ahhoz, ami zajlik, ezért felesleges őket a bojkottal büntetni. A rappertől, akinek valódi neve William Adams, nem áll távol a politizálás, hiszen a jelenleg zajló amerikai választási kampányban nyíltan támogatja a demokrata barack Obamát.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×