eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Madonna újraforgatná a Casablancát

Elképesztő ötlettel állt elő Madonna: újraforgatná a filmtörténet klasszikusát, a háromszoros Oscar-díjas Casablancát. Ráadásul ő szeretné játszani Ilsa Lundot - azt a szerepet, amely annak idején elindította a világhír felé Ingrid Bergmant.

Madonna korábbi filmes próbálkozásai sem a kritikusokat, sem a közönséget nem győzték meg az énekesnő színészi képességeiről, ezért is lepte meg Hollywoodot nagyszabású tervével.

A hamarosan 50. születésnapját ünneplő sztár az egyik nagy stúdiót kereste meg a tervvel, és egy bennfentes szerint igen határozottnak tűnik. "A fogadtatás finoman szólva közömbös. Senki nem érti, miért akarja felújítani azt a filmet, amelyet sokan a filmművészet legnagyobb alkotásának tartanak" - nyilatkozta a meg nem nevezett stúdió név nélkül nyilatkozó munkatársa.

Az 1942-es alkotást sokan minden idők legszebb szerelmes filmjének tartják, a történetet az is ismeri, aki soha nem látta a filmet, amelyben Bergman mellett Humphrey Bogart látszotta a főszerepet.

Madonna azt reméli, hogy a Casablancával megnőne színésznői reputációja. Annak ellenére ragaszkodik Ilsa szerepéhez, hogy Bergman a húszas éveiben járt, amikor a filmet forgatta - ő pedig már betöltötte a 49-et.

Az idézett forrás szerint Madonna és stábja egyelőre csupán puhatolózik - azt próbálják kideríteni, vevő-e egyáltalán valamelyik nagy stúdió az ötletükre.

A Casablancát az Amerikai Filmakadémia 1999-ben az Aranypolgár után minden idők második legjobb filmjének nyilvánította - innen szorította le tavaly a Keresztapa. Még így is ad egy klasszikus filmzenét - az As Time Goes By-t -, és hat mondata is felkerült a filmtörténet legemlékezetesebb mondatainak listájára.

Ilyen például a "Fel a fejjel, kölyök" és, a "Nekünk mindig megmarad Párizs". Ám leginkább ezt a mondatot ismeri mindenki: "Játszd újra, Sam" - pedig ez nem így hangzik el a filmben. "Játszd el egyszer, Sam, a régi idők emlékére. Játszd el, Sam" - mondja a filmben Ilsa, később pedig Rick azt mondja: "Eljátszottad neki, most eljátszhatnád nekem is. Ha ő kibírta, kibírom én is. Játszd!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×