eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Tizenként várandós anya kerestetik - egy baletthez

A várandós nők nem feltétlenül erősek, gyakran lassúak vagy ügyetlenek. Ennek ellenére az egyik brit balett társaság vezetője szerint a gyermeküket váró nők elbűvölőek. A társulat szerint ezt a szépséget érdemes a színpadon is bemutatni, ezért tizenkét várandós anyát keresnek egy produkcióhoz, a hat professzionális táncosuk mellé.

Az előadás a MaEternal címet kapja, amely az angol maternity, azaz az anyaság, és az eternal, vagyis az örök szó összetételéből származik. A produkciót az észak-angliai New Castle-ben mutatják be májusban.

A koreográfus célja, hogy bemutassa a nézőknek azt a boldog és szépséges állapotot, amikor egy nő magában hordja gyermekét, vigyázva rá.

A társulat művészeti igazgatója, Liv Lorent, aki maga is gyermeket vár, elmondta: mindig is kedvelte, ha a professzionális művészek egyszerre jelennek meg a színpadon az utca emberével. Műsoraiba meghívott már gyermekeket, idős embereket, építőmunkásokat és futballistákat is.

A most tervezett produkció különlegességének azt tartja, hogy a különböző alkatú embereknek a mozgása is eltérő. A gyermeket váró anyáké pedig különösen eltérő attól, amelyet például egy 25 éves, 34-es ruhaméretű balettos tud nyújtani a színpadon.

Az előadás színpadra állítása azonban kockázatokat is rejt magában. Az anyáknak ugyanis próbálniuk is kell - ez időt vesz igénybe -, ugyanakkor a terhességük 32. hete után már nem állhatnak színpadra, a saját és gyermekül biztonsága érdekében. A koreográfus olyan nőket vár a produkcióhoz, akik most járnak az első az első trimeszter végén.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×