INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Tizenként várandós anya kerestetik - egy baletthez

Infostart / InfoRádió
A várandós nők nem feltétlenül erősek, gyakran lassúak vagy ügyetlenek. Ennek ellenére az egyik brit balett társaság vezetője szerint a gyermeküket váró nők elbűvölőek. A társulat szerint ezt a szépséget érdemes a színpadon is bemutatni, ezért tizenkét várandós anyát keresnek egy produkcióhoz, a hat professzionális táncosuk mellé.

Az előadás a MaEternal címet kapja, amely az angol maternity, azaz az anyaság, és az eternal, vagyis az örök szó összetételéből származik. A produkciót az észak-angliai New Castle-ben mutatják be májusban.

A koreográfus célja, hogy bemutassa a nézőknek azt a boldog és szépséges állapotot, amikor egy nő magában hordja gyermekét, vigyázva rá.

A társulat művészeti igazgatója, Liv Lorent, aki maga is gyermeket vár, elmondta: mindig is kedvelte, ha a professzionális művészek egyszerre jelennek meg a színpadon az utca emberével. Műsoraiba meghívott már gyermekeket, idős embereket, építőmunkásokat és futballistákat is.

A most tervezett produkció különlegességének azt tartja, hogy a különböző alkatú embereknek a mozgása is eltérő. A gyermeket váró anyáké pedig különösen eltérő attól, amelyet például egy 25 éves, 34-es ruhaméretű balettos tud nyújtani a színpadon.

Az előadás színpadra állítása azonban kockázatokat is rejt magában. Az anyáknak ugyanis próbálniuk is kell - ez időt vesz igénybe -, ugyanakkor a terhességük 32. hete után már nem állhatnak színpadra, a saját és gyermekül biztonsága érdekében. A koreográfus olyan nőket vár a produkcióhoz, akik most járnak az első az első trimeszter végén.

A címlapról ajánljuk