eur:
389.55
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A gyerekek egyre csak híznak

Az ötéves gyerekek között csaknem minden negyedik, a tizenegy évesek között pedig minden harmadik túlsúlyos vagy elhízott Angliában egy országos felmérés szerint.

Mindkét korosztályban a fiúk bizonyultak hajlamosabbnak az elhízásra, a szakemberek szerint a tizenegy éveseknél kissé alá is becsülték a túlsúlyos vagy elhízott gyerekek arányát.

A brit kormány nemrég tette közzé 372 millió fontos (130 milliárd forint) elhízás elleni stratégiáját, amely radikális lépéseket irányoz elő az elhízás ellen és az egészséges életmód terjesztése érdekében.

A program egyik elemét januárban már bemutatták: a 11-14 év közötti gyerekeknek szeptembertől kötelező főzőórán kell megtanulniuk az egészséges ételek elkészítésének alapjait.

A stratégia része, hogy szigorítják a gyorsétterem-nyitás szabályait, és felülvizsgálják a népszerű, de rendkívül egészségtelen élelmiszerekre vonatkozó reklámszabályokat. 32 millió fontból egy sor településen fejlesztik a kerékpáros és a gyalogos infrastruktúrát, létrehozzák az úgynevezett egészséges városok hálózatát.

A 372 millió fontot a kormány három év alatt tervezi elkölteni, és minden évben megvizsgálják majd a program hatékonyságát.

Mint ismert, a túlsúly és a kövérség számos veszélyes és nehezen, drágán gyógyítható betegséghez - rákhoz, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri problémákhoz - vezethet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×