eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cenzor dönt a külföldi rajzfilmek sorsáról

Újabb egy órával növelték Kínában a külföldi rajzfilmek televíziós sugárzási idejére vonatkozó korlátozásokat: eszerint délután 5 órától este 9 óráig ezeket az alkotásokat nem lehet műsorra tűzni, és ezentúl a cenzorok jóváhagyására is szükség lesz.

A kínai rádió, film és televízió testület (SARFT) körlevele szerint az újabb szigorítás május elsejétől lép érvénybe, és a 2006-ban hozott, este 8 óráig tartó tilalmat terjeszti ki további egy órával.

A médiahatóság arra kéri továbbá a tévétársaságokat, hogy a kínai és külföldi rajzfilmek arányát napi szinten a 7:3 arányban állapítsák meg, ezzel a kínai rajzfilmiparnak teremtve kedvezőbb feltételeket.

A SARFT közleményében dicsérte a korábbi korlátozást, amely teret engedett a helyi alkotásoknak, hozzátéve, hogy 2007-ben 23 százalékkal nőtt a kínai rajzfilmek sugárzása az előző évhez képest.

A rajzfilmek sugárzásával kapcsolatos új szabály egy héttel követi a kínai sajtóügyi hatóság (GAPP) határozatát, amely szerint a műsorközlőknek adásaikat meg kell tisztítaniuk a szellemektől, szörnyektől és egyéb olyan képi elemektől, amelyeknek egyedüli célja kizárólag "a rémületkeltés és a rettegés" fokozása.

A GAPP szerint azonban a klasszikus kínai, természetfölötti elemeket tartalmazó alkotások, illetve az olyan filmek, mint például a Harry Potter-sorozat, mentességet élveznek a tilalom alól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×