eur:
389.6
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A karácsony előtti hét mindenre jó, csak a munkára nem

Tíz nappal karácsony előtt a dolgozók sokasága fejezi be a munkát. Ez nem azt jelenti, hogy hétfőtől szabadságra mennek, csupán azt, hogy az ünnepek előtti utolsó héten már nem csinálnak semmit.

Nagy-Britanniában egy kutatás kimutatta, hogy a karácsony előtti utolsó héten csökken a dolgozók stressz-szintje, növekszik a munkahelyi ugratások száma, ezzel egy időben pedig egyre hullámzóbb a munkavállalók produktivitása.

Mindez nagyon egyszerűen magyarázható: a dolgozók, bár ilyenkor is bemennek a munkahelyükre, szinte semmit nem csinálnak.

Látszólag eleget tesznek ugyan a reggeltől délután ötig tartó szokásoknak, mégis ilyenkor valahogy hosszabbak az ebédszünetek, több pletykát tud meg az ember a kollégáiról és egyre többen ugranak ki egy rövid időre a munkahelyükről, hogy gyorsan megvegyenek valamit.

Ilyenkor minden harmadik ember mentálisan kikapcsol, munkaadója szempontjából ez olyan, mint ha ott sem lenne.

Az emberek, ha bent is vannak az irodában, vagy a következő évi nyaralásukat tervezik, vagy az előző esti kiruccanást pihenik ki, ugyanis az is kimutatható, hogy decemberben az emberek lazábban élik életüket és több szabadidős programot iktatnak be.

A munkahely az információforrások és a telefon elérhetősége miatt arra is kiváló, hogy az ember megszervezze következő partiját.

Sokan gondolják úgy: most kell megtervezni a januári síelés helyszínét, vagy ilyenkor kell az internetes csomagküldő szolgálatok kínálatát átböngészni.

Egy felmérésből kiderült az is, hogy a harmada azoknak, akik dolgoznak a jövő héten, már előre tervezik, hogy legalább egyszer később mennek be a munkahelyükre.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×