eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tragédiával végződött a skót drukker első külföldi útja

Életében először járt külföldön a Celtic szurkolója, aki a milánói BL-meccs előtt beesett egy villamos alá, amely levágta a lábát. William Esdale karácsonyi ajándékba kapta a milánói utat a családjától.

A 39 éves férfi éppen a San Siróba tartott a keddi Milan - Celtic bajnokok ligája mérkőzésre, amikor valószínűleg elvesztette az egyensúlyát, és beesett egy villamos elé.

A férfi szerda este már fel tudta hívni telefonon a milánói kórházból a szeretteit. "Nagyon maga alatt van, rengeteg morfiumot kapott. Szeretne minél előbb hazatérni, hogy lássa a gyerekeit. Kész rémálom ez az egész" - mondta a férfi 65 éves édesanyja, aki nem is tudja meglátogatni a fiát, mert lejárt az útlevele.

Azt sem tudják, hogyan közöljék a rossz hírt a férfi 13 éves fiával. "William lánya 16 éves, az anyjával Angliában él. A fiát azonban ő neveli, ő a nagymamánál volt, amikor a baleset történt. Nagyon közel áll az apjához, nem tudom, hogyan fogadja majd a hírt" - tette hozzá a férfi nővére.

Elmondta azt is, hogy a fivére eddig soha nem járt külföldön, de imádja a Celticet, ezért a gyerekei és az édesanyja karácsonyi ajándék gyanánt fizették be a milánói útra. A meccsre a szurkolók buszával utazott, és két társa vele maradt Milánóban, hogy segítsenek neki, ha kell.

Mióta a Celtic szurkolói megtudták a hírt, elárasztják jókívánságokkal a klub honlapján. Sokan ajánlottak fel segítséget is, többek között pénzt a családjának.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×