eur:
388.33
usd:
360.26
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gondozójára támadt a filmsztár kedvenc tigrise

Kis híján halálra marta gondozóját egy tigris Tippi Hedren állatmenhelyén. Az egykori filmsztár, Melanie Griffith édesanyja 1972-ben alapította a menhelyet nagymacskák számára.

Chris Orr éppen az egyik ketrecet takarította a Los Angeles közelében található menhelyen, amikor az egyik bengáli tigris ráugrott, és megmarta a nyakát. "Iszonyatos sokkot jelentett számunkra ez az incidens" - nyilatkozta a színésznő, aki Alfred Hitchcock klasszikus horrorfilmjének, a Madaraknak volt a főszereplője.

Tippi Herdern 1972-ben azoknak a cirkuszból és állatkertből kiöregedett nagymacskáknak alapította a menhelyet, ahova befogadta a magánemberek megunt kedvenceit is.

Az egykori filmsztár szóvivője szerint az ápolónak nem csupán a nyaka, sérült meg, vannak rajta mély karmolás nyomok is. "Állapota stabil, de kritikus. Minden attól függ, hogyan reagál a szervezete az antibiotikumokra" - tette hozzá Harlan Boll.

Hedrennek elképzelése sincs, mi történhetett a négyéves, Alexandernek nevezett állattal, amelyet 2003-ban mentett ki egy illegális tigrisközpontból. Alexander az egyik legfiatalabb tigris Hedren menhelyén, és az egykori filmsztár szerint soha nem volt erőszakos.

"Ki tudja, mi történhetett vele, de ez semmiképpen nem a tigris hibája. A baj mindig az emberek hibájából következik be, akik rosszul bánnak velük, mielőtt ide kerülnének" - jelentette ki Hedren.

Tippi Hedren maga is a menhelyen él, ahol hatvannál több veszélyeztetett fajhoz tartozó nagymacskát tart: oroszlánokat, tigriseket, leopárdokat és szerválokat.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a fő szerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×