eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Eltiltották a tolószéktől a "sebességmániás" mozgássérültet

Egy életre eltiltották az elektromos tolószéktől Allan Redfordot - mert háromszor is elkapták "gyorshajtásért".

Az 57 éves skót férfit a tolószéket bérbe adó Shopmobility büntette meg: többet nem bérelhet náluk olyan kocsit, amely 6 kilométeres óránkénti sebességre képes, s amelyet a kilbridge-i bevásárlóközpontokban használhatnak a mozgássérültek.

A mozgássérült férfi csak bottal képes járni, ezért szokott tolószéket bérelni, amikor bevásárolni megy. "Azt mondták, olyan vagyok, mint egy gyerek, és összekeverem a bevásárlóközpontot a versenypályával" - panaszkodott a férfi.

Igazságtalannak tartja a döntést, mert szerinte a motoros kocsit még egy gyalogos is simán megelőzheti. "David Coulthard sem tudna belőlük nagyobb sebességet kihozni" - tette hozzá.

Az egykori villás targonca-vezetőnek térd-implantátuma van, és nincs kizárva, hogy amputálni kell a lábát. Azt állítja, hogy a tilalom 82 éves édesanyját is sújtja.

"Ágyhoz van kötve, így nekem kellene segítenem rajta. Ha bottal járok, akkor azonban még egy bevásárlószatyrot is alig tudok cipelni, így ki van zárva, hogy őt is el tudjam látni kocsi nélkül."

A Shopmobilitynél megígérték: utánanéznek, érvényes-e még a tilalom. Ha igen, akkor felfüggesztik, hogy Allan nyugodtan tudja intézni a bevásárlásait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×