eur:
389.73
usd:
361.96
bux:
68533.68
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csak az lehet rendőr, akinek vastag a bőr a képén?

Négy rendőrtiszt keresetet adott be a houstoni rendőrség ellen, azt állítva, hogy diszkriminatív a szakállviselés tilalma.

A texasi város rendőrsége két éve léptette életbe a tilalmat, arra hivatkozva, hogy biológiai vagy vegyi fegyverekkel végrehajtott támadás esetén a szakállas rendőrök nem tudják légmentesen az arcukra tenni a védőmaszkot.

A keresetet beadó rendőrök ugyanakkor azt állítják, hogy a rendelkezés hátrányos helyzetbe hozza az érzékeny arcbőrűeket, akik főként afroamerikaiak. A borotválkozás közülük sokaknál súlyos bőrirritációt, kiütéseket és szőrtüszőgyulladást okoz.

A felperesek közül kettő éppen ezért - a tilalmat részben megszegve - kecskeszakállt növesztett, és azt állítja, hogy emiatt a beosztásnál és így a fizetésemelésnél is hátrányos helyzetbe került. Szerintük a houstoni rendőrségnél körülbelül száz embert érint a probléma.

Az alperes visszautasítja, hogy a beosztás elkészítésénél hátrányba kerülnének a szakállas rendőrök. A rendőrség ügyvédje közölte: a borotválkozni nem tudó tisztek számára engedélyezték egy speciális, szakáll fölött hordható maszk viselését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×