eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Egymilliót is elkérnek a "formatervezett" mini-tigrisért - képekkel

A brit állatrajongók között új divat hódít: a tigrisbe "oltott" pedigrés macskakölyökért képesek akár 2500 fontot (900 ezer forintot) is kifizetni. A kismacskák ugyanolyan narancssárga csíkosak és atletikusak, mint óriási rokonaik, de vérengző kinézetük ellenére az emberre nem veszélyesek.

Félelmetes kinézetük

ellenére a "macstigek" természete ugyan olyan, mint a többi házimacskáé, csak velük ellentétben - és a tigrisekhez hasonlóan - szeretnek úszni és vissza tudják hozni a labdát.

A "macstigek" máris új divatőrületet teremtettek Nagy-Britanniában, ahol 2500 fontot is elkérnek egy kölyökért a tenyésztők, akik nem tudják kielégíteni az igényeket.

"Az emberek azért szeretik a 'macstigeket', mert hasonlítanak a tigrishez, és annyira különböznek a többi macskától. De ez csak a kinézetükre igaz - a természetük pont olyan, mint a többi házimacskáé: ugyanúgy szeretnek lustálkodni, és ugyanazt a macskatápot is eszik" - állítja az egyik "macstig-tenyésztő", Gaynor Jean-Louis.

Mini-tigrist akart - kóbor cirmossal kezdte

A "macstigek" egy 15 éves tenyésztési program eredményei; az amerikai Judy Sudgen "találta ki" őket, mert mindenképpen akart magának egy mini-tigrist. Az első "alanya" egy kóbor cirmos volt, amelynek a csíkjai meglepően hasonlítottak az "igazi" tigrisére. Hazavitte hát, és pároztatta a saját macskáival.

Judy 1995-ben végre elégedett volt a tenyésztési program eredményével, és árulni kezdte a "macstigeket" - előbb csak ismerősöknek, majd állatkereskedőkön keresztül is.

Három tenyésztő Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában a bromsgrove-i Gaynor Jean-Louis volt az első büszke "macstig-tulajdonos"; az első párt egyenesen Kaliforniából hozatta. "Amikor meghallottam, hogy van ilyen állat, azonnal elhatároztam, hogy szerzek egy párat. Jó ideig zaklattam Judyt, mire beleegyezett, hogy eladjon nekem egy párat. Ma hárman tenyésztjük a 'macstigeket' Nagy-Britanniában, így az állat még mindig igen ritka és ismeretlen. Három hónapos várakozási listám van, annyian szeretnének maguknak 'macstiget' vásárolni" - mondta a tenyésztő.

Gaynor Jean-Louis 550-1100 font közötti összegért árulja a kölyköket, de a legszebb példányok ára eléri a 2500 fontot. "Az emberek boldogan kifizetnek értük ennyi pénzt, mert mihelyt meglátják őket, azonnal beléjük szeretnek. Nem csupán gyönyörűek, de nagyon intelligensek és játékosak is" - áradozott a "macstigekről'.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×