eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Miért nem jön a válasz: "e-mail csődöt" jelentenek a túlterhelt dolgozók

Egyes amerikai cégeknél olyan mennyiségű e-mailt kapnak az alkalmazottak, hogy nem tudnak válaszolni rájuk. Az új jelenséget "e-mail csődnek" nevezték el, és egyre több vállalat védekezik azzal, hogy bizonyos napokon megtiltják az elektronikus levelezést.

Sokan már csak lemondóan mosolyognak, amikor elektronikus postaládájukat kinyitva azt látják, hogy ismét 25 kéretlen spam üzenetet kaptak.

Egyes amerikai cégeknél azonban nem a gyűlölt reklámüzenetek, hanem a belső és külső kommunikáció miatt duzzad kezelhetetlenné az alkalmazottak postaládája.

Átlagban napi 150 levélre kéne válaszolni

Egy becslés szerint a világon naponta 39 milliárd elektronikus levelet küldenek el, és az átlag dolgozó 150-et kap meg belőlük, s ennek jó, ha a felére válaszolni tud.

Az elektronikus üzenet, az emberek közötti kommunikáció csodája tehát kezd lelki problémákat okozni.

Aki nem bírja, e-mail csődöt jelent

Vanessa Fox, egy amerikai internetes cég dolgozója annyira megelégelte, hogy nem tud minden üzenetre válaszolni, hogy "e-mail csődöt" jelentett, majd kitörölte 30 ezer levelet tartalmazó mappáját - írta a Sunday Times. Egy idő után azt vette azonban észre, hogy naponta ezer új üzenet érkezik be.

Fox nem az egyetlen kommunikációs csődöt jelentő alkalmazott. A probléma annyira elterjedt, hogy az Intel csipgyártó cég bevezette az "e-mail-mentes péntek" intézményét.

"E-mail nélkül is van élet" - egy darabig

A gondolat lényege az, hogy a dolgozókat "közvetlenebb és szabadabb kommunikációra, valamint az ötletek nagyobb megosztására ösztönözzék." Az Intelen kívül néhány más cég már korábban bevezette az e-mail-mentes napokat.

A Sunday Timesnak nyilatkozó egyik inteles mérnök elmondta: az emberek eleinte rettegtek ránézni az e-mailezésre is haszált BlackBerry telefonjukra, de később rájöttek, hogy lehet nélküle is élni.

A Cellular nevű vállalatnál egyenesen büntetni kezdték a koca-e-mailezőket, akiknek a tilalom óráiban 1 dollárt kell fizetniük minden egyes üzenetért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×