eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A megrázó üzenet: a méret igenis számít!

Az óvszerek megfelelő méretbeli változatosságának fontosságára hívta fel a figyelmet egy amerikai vállalkozó, miközben összegyűltek a világ vezető kondomszakértői, hogy áttekintsék a jelenlegi szabványokat.

Frank Sadlo, a They Fit nevű vállalkozás alapítója a szabványok olyan átalakítását javasolja, amely az eddiginél lényegesen nagyobb méretbeli változatosságot enged. Ez meglehetősen szokatlan vélemény egy olyan iparágban, amely az egységes mérettartományt tekinti természetesnek.

Az üzletember szerint ez nem csak az átlagosnál (12,7-15,24 centiméter) nagyobb pénisszel rendelkező férfiakat érinti, a vállalkozás ügyfeleinek jelentős része rendel 13 centiméternél rövidebb óvszert, miközben a nemzetközi szabvány alsó határa 16 centi.

A dél-koreai tanácskozáson egyébként a gyártók, kormányzati szabványügyi szervek és tanácsadó csoportok mintegy 100 képviselője vitatja meg a kérdést, és tekinti át a kondomon kialakítására és tesztelésére vonatkozó 42 oldalas dokumentációt.

A viszonylag szűk mérettartományra korlátozott előírások egyik oka éppen a tesztelés megkönnyítése, az ettől való eltérés esetében ugyanis át kell alakítani a berendezéseket.

A hosszúság csak egyike a sok kérdésnek, amelyet megtárgyalnak Dél-Koreában, most alakítottak ki szabványokat a női és a szintetikus, poliuretánból készült óvszerekre is.

Utóbbi azok számára lehet megoldás, akik allergiások a latexre, ráadásul a poliuretánból készült óvszerek vékonyabbak lehetnek anélkül, hogy veszítenének az erősségükből.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×