eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Súlyos bajban a hot dog-gyilkos

A látszólag megállíthatatlan evőbajnok, Kobajasi Takeru karrierének végét jelentheti betegsége: szájában begyulladtak az ízületek, így szinte képtelen elég nagyra tátani ahhoz, hogy akár egy hot dog beleférjen.

Kobajasi "Cunami" Takeru internetes naplójában csak szakmai ártalomnak nevezte állapotát, amely valószínűleg megakadályozza abban, hogy visszavegye a hot dog-evés bajnoki címét legnagyobb ellenfelétől, Joey Chestnuttól.

A 29 éves férfi - aki minden létező amerikai evőrekordot megdöntött már - állkapcsa most már annyira rossz állapotban van, hogy szája szinte teljesen lebénult.

"Az állkapcsaim feladták a harcot" - írta blogjában.

A bajnok azt is elárulta, hogy már két éve küzd a problémával, de mindig összeszedte magát, és a fájdalommal mit sem törődve készült az újabb és újabb versenyekre.

"Nagyon szégyellem, hogy nem vettem észre a vészjelzéseket, amelyeket a testem adott le" - írta.

A Cunami, aki egy alkalommal nyolc perc alatt 97 hamburgert pusztított el, januárban elhunyt édesanyja emlékére szeretné megnyerni a következő versenyt, amelyet július 4-én, a függetlenség napján tartanak majd New Yorkban.

Nem valószínű azonban, hogy jelenlegi állapotában képes lesz legyőzni legnagyobb ellenfelét, Joey Chestnutot, aki 12 perc alatt 59 hot dogot evett meg, elhódítva ezzel a bajnoki címet Kobajasi Takerutól.

Az evőversenyek meglehetősen groteszk látványt nyújtanak, mégis nagy népszerűségnek örvendenek főleg Japánban és az Egyesült Államokban.

Az orvosok megpróbálnak mindenkit lebeszélni arról, hogy ilyen versenyen vegyen részt, hiszen az effajta gyors evésnek rengeteg veszélye van, és ezek közül csak az egyik a száj ízületeinek gyulladása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×