eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyre drágább a Fogtündér

Az infláció a Fogtündért sem kíméli: ma már nem hat pennyt, hanem egy fontot ér egy-egy kihullott tejfog. Nem csekély összegről van egyébként szó: becslések szerint évente húszmillió font (7,3 milliárd forint) vándorol a gyerekek párnája alá a fogváltáskor.

Ötszáz százalékkal emelkedett a Fogtündér "ára" Nagy-Britanniában az elmúlt 25 évben, miközben az infláció ez alatt csupán 125 százalékos volt.

Míg a mostani szülők átlagosan 3,4 fontot "kerestek" a tejfogaikkal, a gyerekeik már 21-et.

A foginfláció azonban nem a leggyorsabb Nagy-Britanniában: az ingatlanárak például 600 százalékkal emelkedtek az elmúlt 25 évben.

A szülők azonban nem sajnálják a pénzt a Fogtündértől, mert úgy vélik, ez a módszer segít megtanítani a gyerekeket a pénz értékére, vélekedett a felmérést végző Children's Mutual alap vezetője.

Felmérésükből kiderült, hogy tíz gyerekből hét rendszeresen beszélget a pénzről és a takarékosságról a szüleivel, 73 százalékuknak van malacperselye, és a hétévesek 44 százaléka játszik otthon boltost.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×