eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vége lesz a kutyapereknek?

Egységessé tenné a kutyatartás szabályait a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Az egyesület szóvivője a témáról rendezett gödöllői konferencia után az InfoRádiónak elmondta: jelenleg minden településen, sőt kerületenként különböző rendeletek szabályozzák a kutyatartást, és ez konfliktusok, illetve törvénytelenségek sorát okozza.

Ha elköltözöm egy másik kerületbe, ahol kevesebb ebet lehet tartani, akkor elképzelhető, hogy az egyik kutyát, ami a társam, be kell adni a menhelyre, vagy ne adj isten el kell altatni - rótta fel Harcsás Márta, hozzátéve: nagyon fontos lenne az állatok mikrochippel való ellátása.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szóvivője szerint sérti az állattartó tulajdonjogát, hogy majdnem mindegyik ebtartási rendelet előírja a szomszéd hozzájárulását.

Nem szabadna a szomszéd hangulatától függővé tenni az állat tartását. Sok olyan per volt, amikor nem volt baj a kutyákkal, csak a szomszédok nem jöttek ki egymással - tette hozzá.

Az egyesület először az önkormányzatokat keresi meg a javaslatával, ha nem sikerül egységes és elfogadható szabályozást kialakítani, akkor a parlamenthez fordulnak.

A kutyák érző lények, ez legyen a meghatározó a rendeletek megalkotásánál - fűzte hozzá Harcsás Márta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×