eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Milliókat kell visszafizetnie egyes fogorvosoknak

Minden bizonnyal számos brit fogorvosnak kell jelentős összeget visszafizetnie az egészségbiztosítónak, mert nem érték el a szerződésben vállalt munkamennyiséget.

Nem elég, hogy egyes fogorvosoknak több tízezer fontot (akár több tízmillió forintot) kell visszatéríteni, jövőre még rosszabbul járhatnak, mivel csökken a finanszírozási keretük.

A mostani szerződések lényege, hogy az állami egészségbiztosító (NHS) által fizetett összeg fejében megadott munkamennyiséget kell teljesíteni, amely a paciensek számától és az elvégzett kezelések összetettségétől függ.

Néhány fogorvos szerint azonban nem alakították ki megfelelően sem a célértéket, sem a kezelésék besorolását, mert például ugyanannyi pontot ér a fogkihúzás, mint a gyökérkezelés, emiatt az orvosok inkább a sokkal gyorsabb kihúzást részesítik előnyben a fogmegtartó kezeléssel szemben.

A brit fogorvosi társaság felmérése szerint az NHS-szel szerződésben álló mintegy 20 ezer fogorvos 61 százaléka nem érte el a kitűzött volument, bár büntetést valószínűleg kevesebb szakembernek kell majd fizetnie.

Ez a fejlemény tovább mélyíti az állami egészségbiztosító eddig is sokat bírált fogorvosi szerződéseinek válságát, és azzal fenyeget, hogy további szakemberek hagyják el az NHS-t.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×