eur:
392.8
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Mégis szándékosan zárták ki a kismamákat?

Kétségbe vonja az InfoRádió több hallgatója, hogy egy lift meghibásodása miatt nem lehetett másfél hónapig babakocsival bemenni a Nemzeti Múzeumba. Bár az intézmény főigazgató-helyettese korábban azt mondta, hogy az átmeneti időszakban sem babakocsival, sem kerekesszékkel nem lehetett bemenni, egy hallgató szerint ez nem igaz.

Március 22. óta ismét látogathatók babakocsival a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai, továbbra sem egyértelmű, hogy másfél hónapig miért fordították vissza a kismamákat az intézmény bejáratánál.

Korábban az InfoRádió több hallgatója nehezményezte, hogy a múzeum munkatársai nem engedték be őket kisgyermekkel az intézménybe.

A múzeum főigazgató-helyettese akkor az InfoRádiónak azt mondta: átmeneti technikai hiba miatt volt a korlátozás, elromlott az a lift, amellyel föl lehet jutni a ruhatári résztől a kiállítási területekig. Szikossy Ferenc hozzátette: ezalatt a mozgássérültek sem tudtak bemenni.

Csak a babakocsi?

Az InfoRádió neve elhallgatását kérő hallgatója szerint ez nem igaz, mert egy főigazgatói rendeletre hivatkozva nem engedték be.

"Ott azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kerekes székesek nyugodtan bemehetnek, csak a babakocsisok nem. És a jelek is ezt mutatták, hogy csak a babakocsit nem engedik be az intézménybe. A panaszkönybe írt reklamációmra érkezett egy nagyon korrekt válaszlevél a múzeumtól, és kifejezetten azt írták, hogy ez egy főigazgatói rendelkezés volt, és biztonsági okokból rendelték el, de igyekeznek majd rajta változtatni a panaszok nyomán. Tehát a lift az fel sem merült, én ezt most hallom először" - fejtette ki a hallgató.

Látványos köszöntés

Az InfoRádió riportere egyelőre nem érte el a múzeum vezetését, a Múzeumkörút - 150 év festészete című kiállítás ötvenezredik látogatóját viszont nemrégiben köszöntötte az intézmény vezetése és a kulturális tárca.

A belépőjegyekkel, művészeti kiadványokkal és egy virágcsokorral megajándékozott hölgy történetesen egy kismama volt, aki épp babakocsival érkezett a múzeumba.

A főigazgató-helyettes korábban azt mondta, hogy vele sem kivételeztek. Szikossy Ferenc cáfolta azt az értesülést, mely szerint szándékosan esett a választás a babakocsis hölgyre.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×