eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Megvan a bostoni maratoni legkülönlegesebb résztvevője

Az űrben, futógépen teljesíti majd a "bostoni maratonit" egy amerikai űrhajósnő április 16-án. A 41 éves Sunita Williams december óta tartózkodik a Nemzetközi űrállomáson.

Az asztronauta a houstoni maratonin elért 3 óra 29 perc 57 másodperces eredményével kvalifikálta magát a bostoni versenyre.

Sunita Williams már megdöntötte az űrben tartózkodás női rekordját, és az amerikai csúcstartó is ő lesz, mire nyáron visszatér a Földre.

A bostoni maratonin az elmúlt három évben már többen "vettek részt" úgy, hogy nem az amerikai nagyváros utcáin futottak.

A verseny szervezői például díjakat, vizes palackokat és célszalagot küldtek az Irakban állomásozó katonának. A tervek szerint idén ugyanilyen csomagot kapnak a Koszovóban szolgálók is.

Sunita Williams lesz az első, aki 338 kilométerre a Föld fölött keringve teljesíti majd a 42,2 kilométeres távot.

A NASA a futásra egy olyan szerkezetet építet, amely elnyeli a futás által keltett rezgést.

Sunita Williams a súlytalanság miatt hevederekkel rögzítve fut majd, ami különleges megterhelést jelent majd a vállainak és a csípőjének.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×