eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Biztos, hogy a megfelelő helyen dolgozik?

Egy brit internetes felmérés szerint rengeteg ember dolgozik személyiségéhez egyáltalán nem illeszkedő munkakörben. A bankszakma például állítólag tele van melegszívű, érzékeny emberrel.

A kérdőívet több mint 2.300 felnőtt töltötte ki, hogy kiderüljön, mennyire introvertáltak vagy extrovertáltak, optimisták vagy éppen maximalisták.

Az eredmények szerint az emberek több mint fele rosszul ítéli meg saját személyiségét, háromnegyede pedig nem a személyiségének megfelelő munkahelyen dolgozik.

A résztvevőknek először egy alakzatot kellett választania. Az útmutató szerint a kör higgadt és kiegyensúlyozott, a négyzet magabiztos és világos gondolkodású, a háromszög individualista, összetett és időnként bomlasztó, míg a cirkalmas alakzat túl komoly, időnként kiszámíthatatlan személyiséget jelez.

Ezután egy színt kellett a formához választani, majd válaszolni egy sereg kérdésre - ezek alapján állapította meg a program az emberek valós személyiségtípusát, amely persze sokszor nem egyezett azzal, amit a résztvevők saját magukról gondoltak.

Érdekes, hogy a kreatív munkakörökben dolgozó emberek fele erős és magabiztos személyiségnek bizonyult, és mindössze 6 százaléka excentrikusnak és alkotónak.

A bankszakma dolgozóinak 40 százaléka melegszívű és szociális természetű, miközben a titkárok 40 százaléka állítólag vezetői tulajdonságokkal bír.

A sok pályatévesztő között az egészségügyi és oktatási terület dolgozói állnak a legjobban, ezeken a területeken az emberek 60 százaléka jellemének megfelelő munkát végez.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×