eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyugdíjas felesége mentette meg a vadállattól

Feleségének köszönheti szinte hihetetlen megmenekülését egy 70 éves amerikai férfi, akit egy puma támadott meg Kalifornia egyik nemzeti parkjában.

Az ötvenedik házassági évfordulójukat februárban ünneplő házaspár a Prairie Creek Redwoods parkban túrázott, amikor a nagy testű ragadozó leteperte a földre a férfit, és az arcát kezdte marcangolni.

Felesége, a 65 éves Nell Hamm a keze ügyében lévő vastag fahasábbal kezdte püfölni az állatot, majd a még mindig földön fekvő férje tanácsát megfogadva egy tollat vett elő zsebéből és megpróbálta a puma szemébe döfni.

Miután ez nem sikerült - eltört a toll - ismét a fahasáb után nyúlt, és végül sikerült elkergetnie az éhes ragadozót.

Ekkor az arcán erősen vérző férfi fel tudott állni, és feleségére támaszkodva egy ösvényhez botorkált, ahol megvárták, amíg egy parkőr arra sétál.

A férfit ezután kórházba szállították, ahol ellátták a sebeit, és plasztikai műtéten esett át, az ajkait például újra az arcához kellett erősíteni.

"Semmi kétség afelől, hogy Hamm úr életét a felesége mentette meg" - jelentették ki az eset után a parkőrök, akik lezárták a parkot, és vadászokat hívtak. Utóbbiak eddig két pumát lőttek ki a támadás közelében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×