eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Biztosan húsból készül a tokány?

- ezt a kérdést a gasztronómia szabályai szerint csak igennel lehet megválaszolni. A tokány ugyanis vékony csíkokra vágott marha (apró) húsból készült pikáns, mártásos étel. Ám mint minden szabály alól, ez alól is van kivétel, ami - mint tudjuk - csak erősíti a szabályt, itt van például rögtön a gombatokány.

Titkos fokhagymás tokány

Hozzávalók
1 kg csiperke
1 vöröshagyma
só,őrölt bors
4-5 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves
3 dl tejszín
reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál citromlé

A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát lehéjazzuk, felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megvárjuk, amíg levet ereszt, majd addig hagyjuk a tűzön, amíg zsírjára nem sül. Ekkor a megtisztított fokhagymát rápréseljük, a petrezselymet felaprítjuk és rászórjuk Egy másik edényben a vajból és lisztből világos rántást, pirítunk, először a húslevessel (ha nincs vizet is, használhatunk) majd a tejszínnel felengedjük, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A gombára öntjük, ha kell utánasózzuk, -borsozzuk, és egy leheletnyi reszelt szerecsendióval is fűszerezhetjük. Néhány percig csendesen forraljuk, majd citromlével pikánsra ízesítjük- Párolt rizst, főtt tésztát, netán puliszkát adhatunk mellé köretnek.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1810 kJ/ 435 kcal

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×