Hozzávalók
1 kg csiperke
1 vöröshagyma
só,őrölt bors
4-5 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves
3 dl tejszín
reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál citromlé
A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát lehéjazzuk, felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megvárjuk, amíg levet ereszt, majd addig hagyjuk a tűzön, amíg zsírjára nem sül. Ekkor a megtisztított fokhagymát rápréseljük, a petrezselymet felaprítjuk és rászórjuk Egy másik edényben a vajból és lisztből világos rántást, pirítunk, először a húslevessel (ha nincs vizet is, használhatunk) majd a tejszínnel felengedjük, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A gombára öntjük, ha kell utánasózzuk, -borsozzuk, és egy leheletnyi reszelt szerecsendióval is fűszerezhetjük. Néhány percig csendesen forraljuk, majd citromlével pikánsra ízesítjük- Párolt rizst, főtt tésztát, netán puliszkát adhatunk mellé köretnek.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1810 kJ/ 435 kcal