A gyógyító táplálékok nagymértékben hozzájárulhatnak a gyógyszerrel is kezelt betegek felépüléséhez- hangsúlyozta az InfoRádióban Mester Júlia orvos-természetgyógyász.
Azokban az országokban, ahol sok növényt esznek, szinte ismeretlen a vastagbéldaganat, vagy a -gyulladás. Az aranyér sem jellemző ezeken a helyeken.
A természetgyógyász szerint a gyógyító növényekből nem lehet olyan sokat enni, hogy az megterhelje a szervezetet, míg a medicinák könnyen túladagolhatók.
Az egészségre jótékonyan ható növények a már kialakult betegségeket is hatékonyan gyógyíthatják a gyógyszeres kezelés mellett. Megfelelő javulás esetén a gyógyszer el is hagyható.
A korpa vagy a hajdina kiment a divatból, bár nagyon egészségesek. A sárgarépát, a céklát és más gyökérféléket is mindenkinek ajánlják a gyógyítók, hiszen ezek számos betegséget megelőzhetnek. Ha kicsavarjuk a zöldségek levét, akkor azokat a káros anyagokat sem visszük be a szervezetünkbe, amelyek a környezetszennyezés miatt kerülnek a növényekbe.
Mester Júlia elmondta: a halolaj és az olajos magvak a magas koleszterinszintűeknek ajánlottak.
Cukorbetegeknek rostdús táplálékokat, vagy gombát kell fogyasztaniuk, ezek ugyanis magukba szívják a cukrot, és elhúzzák a szénhidrát felszívódását.