eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Ismerős csodaszerek: halolaj, gomba, cékla

A magas koleszterinszint halolajjal, vagy olajos magvakkal gyógyítható, a cukorbetegség rostdús táplálkozással és gombával. Szinte minden Magyarországon termő zöldségnek és gyümölcsnek van gyógyító hatása - állítják a természetgyógyászok.

A gyógyító táplálékok nagymértékben hozzájárulhatnak a gyógyszerrel is kezelt betegek felépüléséhez- hangsúlyozta az InfoRádióban Mester Júlia orvos-természetgyógyász.

Azokban az országokban, ahol sok növényt esznek, szinte ismeretlen a vastagbéldaganat, vagy a -gyulladás. Az aranyér sem jellemző ezeken a helyeken.

A természetgyógyász szerint a gyógyító növényekből nem lehet olyan sokat enni, hogy az megterhelje a szervezetet, míg a medicinák könnyen túladagolhatók.

Az egészségre jótékonyan ható növények a már kialakult betegségeket is hatékonyan gyógyíthatják a gyógyszeres kezelés mellett. Megfelelő javulás esetén a gyógyszer el is hagyható.

A korpa vagy a hajdina kiment a divatból, bár nagyon egészségesek. A sárgarépát, a céklát és más gyökérféléket is mindenkinek ajánlják a gyógyítók, hiszen ezek számos betegséget megelőzhetnek. Ha kicsavarjuk a zöldségek levét, akkor azokat a káros anyagokat sem visszük be a szervezetünkbe, amelyek a környezetszennyezés miatt kerülnek a növényekbe.

Mester Júlia elmondta: a halolaj és az olajos magvak a magas koleszterinszintűeknek ajánlottak.

Cukorbetegeknek rostdús táplálékokat, vagy gombát kell fogyasztaniuk, ezek ugyanis magukba szívják a cukrot, és elhúzzák a szénhidrát felszívódását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×