eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Betilthatják a dohányzást az autókban is?

A bárok, éttermek, strandok és más nyilvános helyek után az egyik ausztrál állam hatóságai azt fontolgatják, hogy a gépkocsikban is betiltják a dohányzást. Kérdés, hogy mennyire lehet betartatni egy ilyen tilalmat.

Ausztrália legnépesebb tartományában, Új-Dél-Wales-ben azt fontolgatja a helyi kormányzat, hogy megtiltja a dohányzást a gépkocsikban is.

A kezdeményezés Fred Nile kereszténydemokrata politikustól ered, aki egyéni indítványt adott be az ügyben.

Ötletét egy parlamenti bizottság vizsgálja majd, amely elsősorban arra hivatott választ adni, hogy milyen hatása van a dohányzóval egy gépkocsiban utazókra - főleg a gyerekekre - a passzív dohányzásnak.

Az ötletet támogatja a helyi kormányzat is, de az illetékesek elismerik: nem volna egyszerű betartatni egy ilyen törvényt.

Hasonló jogszabályt egyébként már az Egyesült Államokban és Németországban is felvetettek, de a magánélethez való jog alapján el is vetették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×