eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

Betiltották a baseballsapkát egy brit internetcafé-láncban

A deviáns viselkedés egyik jelének nevezte és ezért próbaként betiltotta a baseballsapka viselését két skót városban az Easyinternetcafe-lánc tulajdonosa. A cég vezetése szerint a viselet kellemetlenül érinti a többi látogatót és megnehezíti viselője zárt láncú televízión keresztüli azonosítását - értesült a BBC brit közszolgálati médium.

Az Easyjet tulajdonosa által alapított internetes kávéházlánc vezetői úgy döntöttek, ideiglenesen két skóciai városban, Glasgow-ban és Edinburgh-ban tiltják be a baseballsapka viseletét. Ha a próba sikeresnek bizonyul, akkor hamarosan az Egyesült Királyságban található mind a 41 kávézóban hasonló döntést hoznak.

A cég vállalati ügyekért felelős igazgatója, James Rothnie rámutatott: a döntésre azután került sor, hogy a kávézókban elszaporodtak a lopások.

A Sunday Timesnak nyilatkozva James Rothnie kijelentette: „Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a kávézóinkba látogatók nyugodtan és fesztelenül érezhetik magukat. Mivel a deviáns viselkedés és a baseballsapka viselete között összefüggés van, udvariasan arra kérjük vendégeinket, hogy tekintsenek el a ruhadarab viseletétől.”

A héten Paisley lett az első olyan brit település, ahol a belvárosi nagyobb üzletekben megtiltották a fiataloknak a kapucni viseletét.

Korábban Tony Blair miniszterelnök is támogatta az egyik kenti bevásárlóközpont hasonló döntését. A központ szóvivője a BBC brit közszolgálati médiumban sikeresnek nevezte a kezdeményezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×