INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

Több mint 3 millió új HIV-fertőzött él Afrikában

Infostart

Az ENSZ szerint soha még ennyi HIV-fertőzött nem élt Afrikában, a vírus által megfertőzöttek fele fiatal. A világszervezet haladéktalan intézkedéseket sürgetett a járvány továbbterjedésének megakadályozására.

Az ENSZ AIDS-ellenes programjának (UNAIDS) vezetője, Peter Piot a nigériai Abujában kezdődött nemzetközi konferencián hangsúlyozta: a 3,2 millió új fertőzött száma minden korábbi adatot felülmúl.

Peter Piot haladéktalan intézkedéseket sürgetett a járvány terjedésének megakadályozására, illetve a betegség kezelésére. A világszervezet képviselője rámutatott arra is, hogy a vírus által megfertőzöttek fele fiatal. Ezáltal - mint figyelmeztetett - Afrika eddig példa nélküli AIDS-válság előtt áll.

Peter Piot éppen ezért haladéktalan intézkedéseket sürgetett a járvány továbbterjedésének megakadályozására, illetve a betegség kezelésére.

Az ENSZ-program vezetője beszédében vázolta, hogy a fertőzés mindenekelőtt a kontinens déli részét sújtja. Szavai szerint a világ mintegy 40 millió HIV-fertőzöttjének a kétharmada Afrika déli részén él.

A december 9-ig tartó konferencián orvosok, tudósok, HIV és AIDS-aktivisták, továbbá politikai vezetők vesznek részt, hogy új stratégiát dolgozzanak ki a járvány leküzdésére.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018