INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

tudósítóink

2021.04.28. 18:39

Banális banánhéjon bukhat Boris Johnson

Ki fizette Boris Johnson lakásfelújítását? Az ügyben hivatalos vizsgálat indult, miközben azért is botrány van, mert a brit kormányfő állítólag azt mondta: inkább legyen több halott, mint újabb karantén.
2020.05.20. 17:29

Feszültség a magyar-szlovák határon

Bár május 21-től, csütörtöktől állami karanténkötelezettség és negatív koronavírus-teszt felmutatása nélkül utazhatnak Szlovákia állampolgárai 24 óra erejéig Magyarországra és hét másik országba, mégis – jelen állás szerint – a magyar határon visszafordíthatják őket. Pozsony az enyhítésről ugyanis mindeddig nem egyeztetett Budapesttel. A határzárak miatt szétszakított családok szerint hiába enged ki Szlovákia egy napra, ha Magyarország még nem enged be.
2019.06.19. 14:32

Dollármilliárdokért csapták le a patinás aukciósházat

Több mint három és félmilliárd dollár – ennyiért kelt el a patinás aukciósház, a Sotheby’s, amelyet egy francia-izraeli telekomcézár vett meg. Ezzel a több száz éves vállalat néhány évtizedes részvénytársaság után ismét magánkézbe kerül.
2019.06.18. 20:47

Hömpölyög a sör Szlovákiában

Idén több sört isznak a szlovákok, mint az elmúlt évben. Mindez egy felmérésből derült ki, amely során a sörgyárak 28 százalékban megérezték az emelkedést. A megkérdezettek szerint a sörfogyasztás kultúrája is javul. Még mindig a klasszikus, alkoholos sörök vezetik a listát, de népszerűek a radlerek és a retro sörök is.
2019.05.14. 21:31

Európát belülről kell megváltoztatni – Marine Le Pen Pozsonyban

Az ellenzéki Sme rodina mozgalom meghívásának eleget téve Pozsonyba látogatott hétfő délután Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás elnöke, George Mayer, az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselője, valamint az olasz Liga néhány képviselője. A házigazda Sme rodina elnöke, Boris Kollár elmondta, nem akarják lerombolni és elhagyni az európai házat, hanem inkább renoválni szeretnék azt.
2019.05.06. 08:14

Theresa May egyre nehezebb helyzetben

A felek közötti bizalmatlanság miatt veszélybe került a brit kormány és az ellenzék tervezett brexit-alkuja. A megállapodásra azért lenne szükség, hogy May miniszterelnök az ellenzéki parlamenti képviselők támogatásával levezényelhesse hazája kilépését az Unióból.
2019.04.29. 08:33

Kilenc év alatt 2831-en vesztették el a szlovák állampolgárságukat

A legfrissebb adatok szerint legtöbben – szám szerint 666-an – a cseh állampolgárság megszerzése miatt vesztették el a szlovákot. Őket követik a német, az osztrák, a brit, az amerikai, majd csupán hatodikként a sorban a magyar állampolgárrá válók.
2019.04.01. 12:59

Brexit: Brüsszelben a legrosszabbra készülnek

Néhány nappal azután, hogy Nagy-Britannia nem tudta tartani az uniós kilépési határidőt, nagy a nyomás Theresa May kormányfőn, hogy a brexit puha változatáért kampányoljon. Közben Brüsszel készül az alku nélküli, kemény brexitre.
2019.01.22. 18:25

Mindenkit sokkolt a videó, de manipulálták - nézze meg!

Hihetünk-e a villámgyorsan terjedő, úgynevezett vírus-videóknak? Ez a kérdés merül fel a hétvége soros amerikai botránya nyomán: felháborodást váltott ki, amikor konzervatív fehér fiatalokat azzal vádoltak meg, hogy gúnyolódva körbevettek egy indián aktivistát. Később előkerült videók megkérdőjelezték ezt a narratívát.
2019.01.07. 19:36

A Tesla szembemegy Trumppal

Kikelt a Kínával folytatott kereskedelmi háború ellen az elektromos autókat gyártó amerikai technológiai cég, a Tesla. A milliárdos Elon Musk cége azért lobbizik, hogy népszerű elektromos kocsijai kínai komponenseit ne sújtsák amerikai védővámokkal.
2018.09.03. 09:50

Szászország rendezni próbálja sorait a tüntetések után

Chemnitzben hétfőn ingyenes koncertet rendez több olyan pop-együttes, amely a szélsőjobboldali veszélyre akarja felhívni a közvélemény figyelmét. A szászországi városban ugyanis immár egy hete tartanak a tüntetések és tiltakozó akciók, amelyeken bal és jobboldali csoportok néznek egymással farkas-szemet, illetve dulakodnak is, ha a rendőrség nem áll közéjük vízágyukkal, valamint más tartományokból érkezett erősítésekkel.
2018.08.29. 12:01

Nemzeti vita Németországban a Chemnitzben történt gyilkosság nyomán

A Németország keleti részén fekvő Chemnitzben több napon át újból és újból fellángoló tüntetésekkel kapcsolatban az illetékes tartomány, Szászország miniszterelnöke visszautasította a város rendőrségét ért vádakat, amelyek szerint a karhatalom nem készült fel kellőképpen az esetleges zavargások megfékezésére, illetve a jobboldali tüntetőkkel szemben fellépő baloldali csoportok megfelelő védelmére. A tüntetéseket egy feltehetően migránsok által okozott gyilkosság váltotta ki.
2018.08.27. 09:15

Fordulat várható a németországi migránspolitikában

Németországban alapvető változás körvonalazódik a migráns-politikában. A berlini koalicióban résztvevő Szociáldemokrata Párt ragaszkodik ahhoz, hogy a már elhelyezkedett menedékkérőknek adják meg a tartózkodási engedélyt és ennek értelmében módosítsák a hatályos intézkedéseket.
2018.08.09. 07:09

Gyerekeket figyeltetne meg a német titkosszolgálat

Kiskorúakat szeretne megfigyeltetni Németországban az állam belső biztonságáért felelős hivatal. Az intézmény elnöke szerint bizonyos gyanú esetén erre szükség lehet, mert az országban élő iszlám családokban felnövekvő gyerekek radikalizálódhatnak és veszélyt jelenthetnek a társadalomra.
2018.06.14. 15:32

Putyinék most labdába rúgnak

Oroszország vendégszerető arcát mutatja a világ felé a ma kezdődő labdarúgó világbajnoksággal. A vendéglátók félretették a politikából fakadó ellenséges érzelmeket, bár egy képviselőnő óvta az orosz nőket, hogy külföldiekkel kezdjenek kapcsolatot, néhány látogatót pedig kiraboltak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018