INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

olaszország

2020.10.01. 07:26

Már tíz embert ért el a vatikáni korrupciós botrány

Vatikánban dolgozó egyházi személyek és olasz vállalkozók ellen indított vizsgálatot az egymással is együttműködő vatikáni és római ügyészség abban a számítások szerint legalább félmilliárd eurós nemzetközi korrupciós ügyben, amely Angelo Becciu bíboros lemondásához vezetett.
2020.09.30. 12:35

Az olasz maffia is beszállt a járványba

Az olasz hatóságok szerint a maffia segíti a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családokat. Az uzsoraellenes rendkívüli kormánybiztos úgy véli, a járványnál is veszélyesebbnek nevezte a szervezett bűnözés terjeszkedését.
2020.09.25. 15:57

Szakértők: törékenyebb Olaszország „furcsa képződménye”, mint valaha

Olaszországban a baloldali kormányerő, a Demokrata Párt és a Liga vezette jobboldali koalíció is három–három tartományt szerzett meg a helyhatósági választásokon. A jobboldal így már összesen tizenöt tartományt ellenőriz a húszból. Szomráky Béla italianista az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: az ellentétek kiéleződése miatt tovább gyengülhet az eddig is törékeny kormánykoalíció. Eközben a parlamenti képviselők számának csökkentéséről tartott sikeres népszavazás megerősítette a kezdeményező kormánykoalíciós Öt Csillag Mozgalmat, amely ugyanakkor a helyhatósági választás egyik vesztesének tekinthető – tette hozzá Molnár Anna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.
2020.09.21. 16:48

A többség támogatta az olasz parlament létszámának csökkentését - exit poll

Az olasz választók többsége igent mondott a parlament létszámának csökkentéséről kiírt népszavazáson, a hét tartományban rendezett helyhatósági választásokon Veneto és Liguria a jobbközép, Campania a balközép kezében maradt, Marchéban és Valle d'Aostában a jobboldal vezet, Toszkánában és Pugliában az utolsó szavazatig tart a verseny - derült ki az exit pollok eredményeiből.
2020.09.16. 19:45

Egy illegális bevándorló konyhakéssel megölt egy papot Olaszországban

Egy illegális bevándorló konyhakéssel leszúrt egy papot, aki éppen ennivalót osztott az észak-olaszországi Comóban a hajléktalanok számára kialakított egyházi szálláson, s akiről a tettes azt feltételezte, hogy el akarja árulni őt a hatóságoknak - olvasható a La Stampa olasz napilap internetes felületén.
2020.09.11. 14:11

Egy lépéssel közelebb az éghez az új magyar műhold

Átadták a SMOG-1-et, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fejlesztette új magyar műholdat az Olasz Űrügynökség (ASI) kutatóintézetének, a finanszírozásban részt vett a Külgazdasági és Külügyminisztérium is.
2020.09.09. 21:12

Olaszországban megugrott a halottak száma

Továbbra is többségében harminc év alattiak a kiszűrt fertőzöttek. Giuseppe Conte miniszterelnök cáfolta az iskolák újranyitásának elhalasztásáról szóló híreket.
2020.09.09. 18:17

Ismét elfogták a szabadulóbajnok medvét

Elképesztő "bravúrokat" mutat be, például először négy kerítésen, köztük egy magasfeszültségű árammal védetten átmászva menekült el.
2020.09.08. 17:50

Kompkaranténba küldték a migránsokat Lampedusán

Ideiglenesen visszaküldik a tengerre a migránsokat és menekülteket az olasz hatóságok, de ez még nem hazatoloncolás. A koronavírus-járvány miatt a hétvégén 800 embert tettek fel egy kompra, hogy ott töltsék az előírt 14 napos karantént.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018