INFORÁDIÓ 
2020. január 29. szerda
Adél

horvátország

2020.01.15. 21:19

Szakértő: Párizson állhat vagy bukhat az EU hitelessége

Horvátország reméli, hogy az Európai Unió nevében megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával – jelentette ki Andrej Plenkovic, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő azt mondta: kulcskérdés, hogy Franciaország is támogatja-e az unió bővítését.
2020.01.10. 17:06

Ursula von der Leyen világos üzenetet küldene Londonnak

Horvátország először vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, ez történelmi pillanat az ország számára, az Európai Bizottság sikere pedig függ Horvátország sikerétől is - jelentette ki Ursula Von der Leyen, a testület elnöke Zágrábban, Andrej Plenkovic horvát kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján.
2020.01.05. 22:43

Eldőlt, Milanovic nyerte a horvátországi elnökválasztást

A csaknem végleges hivatalos részeredmények alapján biztosnak mondható, hogy Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját.
2020.01.05. 19:24

Az exit poll szerint Milanovic nyert Horvátországban

Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg az elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját Horvátországban a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint.
2020.01.05. 09:38

Megkezdődtek a horvát választások

Vasárnap Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje és Kolinda Grabar-Kitarovic leköszönő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) jelöltje mérkőzik meg egymással.
2020.01.01. 15:55

A hétéves költségvetés áll a horvát elnökség fókuszában

Nemhogy elfogadott költségvetése nincs még a következő hét éves időszakra az Európai Uniónak, de még azt sem lehet tudni, hogy mi várható 2020. január elsejétől, amikor is Horvátország veszi át a közösség soros elnöki tisztségét. Dolgos éve lesz az EU-nak.
2019.12.27. 18:11

Négy témára koncentrál az EU következő elnöke

Lendületesen indítja az évet az Európai Unió következő soros elnökének tisztségében Horvátország, amelynek kormánya pénteken fogadta el a január 1-jén induló hat hónap részletes programját.
2019.12.23. 14:01

Ünnep ide, ünnep oda, éles kampány várható Horvátországban

Horvátországban Zoran Milanovic volt horvát kormányfő, ellenzéki politikus, a Szociáldemokrata Párt jelöltje nyerte meg az elnökválasztás első fordulóját. A második fordulóban Kolinda Grabar-Kitarovic hivatalban lévő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség jelöltjével méreti meg magát újra.
2019.11.17. 20:00

Lövés dördült a szlovén-horvát határon

Intézkedés közben meglőttek a horvát rendőrök egy illegális bevándorlót a szlovén-horvát határ közelében még szombaton, a férfi életveszélyes állapotban van.
2019.11.13. 17:09

Durva vihar a kedvelt üdülőhelyen

Szélviharral kísért heves esőzés söpört végig a horvát tengerparton kedden és szerdán; a tenger elöntötte az Isztriai városokat, Dalmáciában pedig komoly károkat okozott a viharos erejű szél - közölte a helyi sajtó.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018