INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

gyógyszer

2021.03.17. 10:31

A favipiravir és társainak gyártása nem lehet gond

Az Egészségipari Támogatási Programnak köszönhetően igény esetén többszörösére is növelheti kapacitását a koronavírus-fertőzöttek kezelésében fontos gyógyszereket előállító Meditop Gyógyszeripari Kft.
2021.02.27. 18:50

A halak alakját is megváltoztatja, amit a vizeinkbe engedünk

A természetes vizekben lévő gyógyszerhatóanyagok befolyásolhatják a halak test- és pikkelyalakját – állapították meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói a budapesti agglomeráció kisvízfolyásaiból vett minták alapján. Az InfoRádió Staszny Ádámot, az egyetem Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézetének munkatársát kérdezte.
2021.02.26. 06:00

Bamlanivimab terápia: „nincs helye szkepticizmusnak!”

Napokon belül a Semmelweis Egyetem, a Pécsi, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem klinikáin, valamint a megyei kórházakban is alkalmazhatják azt a koronavírus elleni gyógyszert, amelyet kiemelkedően jó eredményekkel használtak a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A bamlanivimab nevű készítmény éppen a leginkább veszélyeztetett betegeken segíthet.
2021.02.18. 08:24

Magyar védjegy segít eligazodni a gyógyszerek között

A hazai gyógyszergyártók még 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, azzal a céllal, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott/fejlesztett gyógyszerekről. A védjegy használatára a tulajdonosa, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége adhat engedélyt – jelenleg 11 tagvállalat helyezheti el termékein.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018