INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

gasztronómia

2019.08.06. 14:30

Idén is lesz Magyar Ízek Utcája

Az augusztus 20-i ünnepségek kísérőrendezvényeként immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján.
2019.06.29. 20:00

Megnézné a világ legjobb éttermét? Itt van a közelben

Kijött a világ legjobb éttermeit összegző The World`s 50 Best Restaurants lista, az első helyen a 3 Michelin-csillagot szerzett francia Mirazur étterem végzett. A kritériumokról Hamvas Zoltán, a Bocuse d`Or Akadémia elnöke beszélt az InfoRádióban.
2019.06.23. 18:37

Dél-tiroli kóstoló - magyar meglepetésvendégekkel

Müncheni tudósítónk útra kel, és megmutatja a kedvenc helyeit a világban. Első alkalommal nagybevásárlásra indul Olaszország északi részébe, egy festői dél-tiroli városkába, Sterzingbe, ahol már ismerősként üdvözlik a helyi kisboltokban is.
2019.06.07. 22:10

Elhunyt Benke László

70 éves korában elhunyt Benke László, többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász.
2019.05.24. 04:00

Megvan az év fagylaltja

Első alkalommal rendezték meg az Év fagylatja országos cukrászversenyt és fesztivált, amelynek csütörtökön Szombathely főtere adott otthont.
2019.03.31. 11:53

Kezdünk átlépni az "egy kávét tejjel" régi világán

Minőségi fejlődésen megy keresztül a hazai kávéfogyasztás - mondja Nezvál Máté szakértő. A különleges, úgynevezett újhullámos kávék iránt folyamatosan nő a kereslet, egyre több kis hazai pörkölő és kávézó igyekszik kiszolgálni az igényeket.
2019.03.19. 19:49

Hamvas Zoltán: elfoglalták a helyüket a 25-40 éves séfek

Jó irányban halad a gasztronómia Magyarországon, szinte forradalmi változások zajlottak az elmúlt években és mindez mára meghozta az eredményét - erről beszélt Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse D'Or Akadémia elnöke.
2019.03.16. 18:06

A budapesti éttermi foglalás sokszor már a repülőjegynél is sürgősebb

A korábbi 80-ról mára 20 százalékra csökkent a jelentős magyarországi éttermekben az import alapanyagok aránya - még úgy is, hogy a kakaó és bizonyos fűszerek továbbra sem lesznek megtermelhetők Magyarországon. Gasztronómiai helyzetkép Hamvas Zoltántól, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökétől, és Szulló Szabinától, a Stand étterem séf-tulajdonosától.
2019.03.03. 20:29

Duplázott Magyarország sommelier bajnoka

Immár másodszor nyerte el Tüű Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében; a második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett.
2019.02.09. 15:55

Felmérték az étterembe járási szokásokat, több meglepő eredmény is született

A Dining Guide néhány hazai csúcsétteremmel karöltve felmérte, mennyit járnak a magyarok étterembe, hogyan és milyen helyet választanak, milyen ételeket szeretnek fogyasztani. Mennyit költünk havi átlagban éttermekben? Van-e hatása a gasztroforradalomnak a fogyasztásunkra? Ki a legismertebb séf az országban?
2019.01.15. 06:03

Dübörgő zenével, ordítva készül a magyar Bocuse d'Or válogatott

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd segítő már a finomhangolásokat végzik. Az InfoRádió Hamvas Zoltánt, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökét kérdezte.
2019.01.06. 10:37

Zsidai Zoltán Roy: sosem látott változás előtt áll a gasztronómia

A következő tíz-tizenöt évben sokkal nagyobb változáson fog átmenni a gasztronómia, mint az előző ötven évben – vallja Zsidai Zoltán Roy gasztronómiai szakértő, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a magyar gasztroforradalomról és a hazai ízlés átalakulásáról is. Az interjú teljes, szerkesztett változata.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018