INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

gasztronómia

2020.08.02. 19:35

Vinkó József: a Balaton agyoncsaphatatlan

Bár a koronavírus-járványhelyzet alatt a szakértők arra számítottak, hogy a balatoni éttermek jelentős része végleg bezárja kapuit, az enyhítések után most az látható, hogy még új helyek is nyíltak, a halételek kínálata színesebb, mint korábban, a környék borai pedig uralják a strandokat – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Konyha főszerkesztője.
2020.04.15. 12:37

Több támogatásra lesz szükség a szőlő-bor ágazatban

Sok pincészet és borászat a tartalékait fogja felélni a közeljövőben, mert félő, hogy csak karácsonyra állhat helyre az élet a gasztronómiában – mondta az InfoRádiónak Jásdi István csopaki borász, aki hangsúlyozta, igyekeznek megtartani munkatársaikat. Hozzátette: számukra és sok borász számára jelent gondot, hogy nem kapták meg a pályázatokon elnyert támogatásokat.
2019.12.26. 18:52

Nem túl nehéz kitalálni, mi az a Cakkumpakk leves

A XVIII. század közepéig gyakorlatilag nem voltak éttermek a világon, akkor aztán a fogyasztói igény, illetve a gyógyászat egyenesen kikövetelte a leveseket, majd a legváltozatosabb ételeket is. Erről és a szezonális, téli levesekről is gazdagon mesélt az InfoRádió Aréna című műsorában Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője.
2019.12.14. 12:00

Az idei Budapest gasztrokalauz több lett mint egy sima válogatás

A Magyar Konyha év végi mellékleteként jelent meg a TOP10 Budapest gasztrokalauz, amely 250 helyet gyűjt egybe 25 kategóriában – a gourmet éttermektől a street foodon át a pékségekig. A kiadvány szerkesztőjével, Sümegi Noémival Kocsonya Zoltán beszélgetett.
2019.11.23. 13:15

Bíró Lajos: felnőttek a fiatal sztárséfek, mégis hiányzik az utánpótlás

A vezető magyar szakácsoknak már nem kell szégyenkezniük külföldön, sokan nemzetközi szinten is megállják a helyüket – mondta Bíró Lajos séf az InfoRádióban. A szakember szerint a hazai vendéglátás egyes szegmenseiben, ettől függetlenül, még mindig komoly hiányosságok tapasztalhatók, amit az oktatás újjászervezésével lehetne orvosolni.
2019.11.01. 11:00

Egy könyvbe öntötték a 77 legjobb levest

A címe egész egyszerűen: Leveskönyv. Az ételek történetével is foglalkozik, Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője jegyzi. Őt kérdeztük.
2019.08.06. 14:30

Idén is lesz Magyar Ízek Utcája

Az augusztus 20-i ünnepségek kísérőrendezvényeként immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján.
2019.06.29. 20:00

Megnézné a világ legjobb éttermét? Itt van a közelben

Kijött a világ legjobb éttermeit összegző The World`s 50 Best Restaurants lista, az első helyen a 3 Michelin-csillagot szerzett francia Mirazur étterem végzett. A kritériumokról Hamvas Zoltán, a Bocuse d`Or Akadémia elnöke beszélt az InfoRádióban.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018