gasztronómia
Bezárt egy felkapott budapesti étterem, amelyet a Michelin-kalauz is ajánlott
Nem indokolta döntését a Pasztell.
"Kiskunsági préselt malacarc" - Ez Magyarország étele 2023-ban
A fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 8. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 7. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
Energiaválság: újabb ikonikus budapesti étterem zár be
Az alapanyagok körüli bizonytalanság és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkallták a Halkakas vezetőit, hogy lehúzzák a rolót.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 6. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 5. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 4. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
Amit a forrólevegős sütőkről tudni érdemes… (x)
A forrólevegős sütők csupán az utóbbi egy-két évben léptek elő az ismeretlenség félhomályából. Az egészséges táplálkozás hívei régóta ismerik őket, de sokáig aránytalanul drágák voltak a hagyományos olajsütőkhöz képest. Szerencsére mára megváltozott a helyzet, így mindenképpen érdemes alaposabban megismerkedni velük. Az sem mellékes, hogy az ilyen készülékekben sütött ételek egészen más ízvilággal rendelkezhetnek, mint amit megszokhattunk.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 3. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
"Köszönjük, hogy voltál nekünk", meghalt minden rántott szeletek atyja
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Bábel István a Pléh-csárda alapítója 2022.11.09-e reggelén elhunyt - írták a közösségi médiában.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 2. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
40 év, 40 történet: a Zsidai Csoport múltja, jelene és jövője – 1. rész
Október 21-én a Pierrot és ezzel együtt a Zsidai Gasztronómiai Csoport 40 éves lett. Rengeteg eseményt, találkozást és történetet rejt ez a 40 év. Ebbe enged betekintést 8 részes sorozatunk.
Elhunyt a magyar gasztrolegenda
76 éves korában elhunyt Frank Júlia. Több mint 130 szakácskönyvet írt. Az utóbbi időkben kórházban ápolták.
Zsidai Zoltán Roy: lesznek túlélők, de sok étteremnek ez lehet a vég
Az alapanyagárak emelkedése még kigazdálkodható, de a rezsiárak miatt sok étterem kénytelen lesz bezárni – mondja a Zsidai Gasztronómiai Csoport ügyvezetője. Zsidai Zoltán Roy úgy látja, jelenleg a turistáknak köszönhetően még nincs nagy baj, de a jövőbeni fennmaradást az energiaszolgáltatókkal kötött szerződések döntik majd el.
Igazi magyar "hírvivő" ételt próbál kihozni egy szakácsverseny
A szervező szerint kellenek olyan ételek, amelyekről újra megismeri a világ a magyar konyhát.
Menczer Tamás: a nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat
A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a gasztronómiában is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek gasztrobemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
Hárman érdemelték ki idén is a Magyar Konyha Termelői Díját
Szombaton délután átadták a SVÉT 12.0 keretein belül a Magyar Konyha Termelői Díját.
Balatoni Kör: Kevesebb a vendég, de ez nem is akkora baj
Idén nyáron kevesebben pihennek a Balatonon, mint az elmúlt két évben. Azt a tömeget viszont már nem tudták megfelelő színvonalú szolgáltatással lefedni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke. Szilágyi Lajos mások mellett arra is fölhívta a figyelmet, hogy tagjaik már a nyári időszakon kívül is nyitva tartanak minden héten csütörtöktől vasárnapig.
Ezekkel csábít a Magyar Ízek Utcája
Gasztronómiai különlegességek mellett családi programok és koncertek is várják a látogatókat a Szent István-napi ünnepségek részeként megrendezendő Magyar Ízek Utcáján augusztus 19. és 21. között a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén, ahol idén a gabonaféléké lesz a főszerep, de meg lehet kóstolni Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyeret is.