INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

egészség

2019.08.21. 15:54

Megvizsgálták a kényelmi élelmiszereket, aggasztó az eredmény

A világ 12 országának több mint négyszázezer kényelmi élelmiszertermékét felmérő globális kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban készült előkészített, félkész és késztermékek tartalmazzák a legkevesebb cukrot, telített zsírt és sót.
2019.08.04. 08:50

Hamvas Zoltán: Nagyon komolyan kell vennie ezeket az éttermeknek

Egyre tudatosabban és egészségesebben étkeznek a magyar emberek – véli a Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán az InfoRádiónak arról is beszélt, az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott fogyasztói szokásokhoz.
2019.07.14. 12:19

Rossz belegondolni, mik zajlanak a raktárakban

Klebsiella oxytoca baktériumot talált egy frissen piacra dobott, palackozott pi-vízben a Index által megrendelt laboratóriumi vizsgálat. Ennek a fajta baktériumfertőzésnek a forrását legtöbbször az emberi ürülékkel történt szennyeződés okozza. A Magyar Víziközmű Szövetség a hírre reagálva újra hangsúlyozza, hogy Magyarországon a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz, a palackozott vizekkel ellentétben a fogyasztása környezetbarát is.
2019.04.27. 12:00

Tévhiteket oszlattak el az ivóvízzel kapcsolatban

Időnként megjelennek olyan hírek, amelyek az ivóvízben található szennyezőanyagok, például gyógyszermaradványok mennyiségével foglalkoznak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vízhigiéniáért felelős főtanácsosa ezek valóságtartalmáról írt cikket a tudomány.hu oldalon.
2019.02.16. 07:01

Meglepő dolgok derültek ki az e-cigarettákról

Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségi következményei lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.
2019.02.15. 07:15

Papírja van róla Donald Trumpnak, hogy kövér

A Fehér Ház orvosa csütörtökön újabb részleteket osztott meg Donald Trump elnök egészségi állapotáról, miután az elnök a múlt pénteken átesett az évente szokásos teljes körű vizsgálaton.
2019.02.06. 06:06

Két betegségcsoportban vagyunk rosszabbak Európánál

Az Eurostat egy friss elemzése szerint a magyar a magyar emberek átlagosan 16 évet töltenek betegségben, ami jóval magasabb az európai átlagnál. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem docense szerint az egészségtelen táplálkozás, a testmozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel hiánya állhat a rossz statisztika mögött.
2019.01.04. 05:25

Álmokat kerget, aki édesítőszerrel váltja ki a cukrot

A legtöbb, egészséget illető paraméter esetében nincs különbség a mesterséges édesítőszereket fogyasztó és a nem fogyasztó emberek között - írja egy 56 tudományos tanulmányt összegző cikkében Ingrid Toews a Freiburgi Egyetemről.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018