eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Nyitókép: police.hu

Ez az olaj a vesztét okozta a sofőrnek

A kocsijában és több ingatlanban is voltak alapanyagok, eszközök.

Több mint 14 kilogrammnyi amfetaminolajat találtak egy tardosi férfi autójában, illetve egy hozzá köthető ingatlanban - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei szeptember 5-én a rajkai határátkelőhelyen kábítószerkereső kutyával ellenőrizték a 44 éves férfi autóját, és a küszöb alá rejtve hét csomagban folyadékot és egy csomag kristályszerű anyagot találtak.

Az előzetes szakértői vélemények alapján kiderült, hogy az előbbiekben amfetaminolaj, míg az utóbbiban metamfetamin volt. Az olaj - ami a speed előállításának alapja - mintegy 13 kilogrammot nyomott, míg a kristályos csomag 170 grammnyi volt.

A KR NNI munkatársai kutatást tartottak a férfihoz köthető ingatlanokban is: egy tatai garázsból ugyanolyan - egy kilogrammnyi - folyadék került elő, mint amit az autóba rejtettek. Ezen felül a nyomozók lefoglaltak még metanolt és kénsavat is, ami az amfetaminolaj mellett szintén a speed előállításához szükséges vegyület, ezen túl mobiltelefonokat, kannákat, simítózáras tasakokat, valamint csaknem 4 millió forintot is találtak.

Az autóból és az ingatlanokból előkerült kábítószer-alapanyag összesen több mint 14 kilogramm volt, amiből hozzávetőlegesen 45 kilogramm speed készülhetett volna - tették hozzá.

A nyomozók a tardosi férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×