eur:
396.8
usd:
371.53
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
A Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös ellenőrzése a Kőbányai úti GANZ-MÁVAG piacon 2023. szeptember 22-én. A rendkívüli termékvizsgálatot azért végezték, hogy kiszűrjék a forgalomból a 2022. március 1-je óta kozmetikumokban nem használható butil-fenil, metil-propional vegyületet tartalmazó termékeket. A veszélyes vegyületet tartalmazó kozmetikumok használata bőrirritációt és allergiát okozhat.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Recebok, Adios, Neki - Lebukott a Golgota téri hamis ruhás áruda

Nagy mennyiségben találtak hamis márkajelzésű ruhákat a pénzügyőrök a VIII. kerületi Golgota téri piacon egy vietnámi nő pavilonjában - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök láttán a 37 éves eladó megpróbált elszaladni, de nem járt sikerrel. A NAV munkatársai átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű pulóverek, ingek, kabátok, nadrágok és sapkák kerültek elő. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat.

A ruhákat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy mindegyiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba.

A nő azt mondta, hogy az áru nem az övé, és a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.

A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. A jogtulajdonosoknak csaknem harmincmillió forint káruk keletkezett a hamis termékek miatt.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

A feszes munkaerőpiac és a legkisebb bérek jelentős emelése miatt igen magas bérdinamika alakult ki Magyarországon az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Az előrejelzés szerint a gazdasági fellendülés várhatóan növeli a munkaerő iránti keresletet és alacsonyan tartja a munkanélküliséget. Mindeközben azonban a bérdinamika le fog lassulni, így a munkaerőköltség növekedése visszafogottabb lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×