eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Police.hu

Hamis húszezresek kerültek forgalomba – képek

Pénzhamisítás miatt őrizetbe vettek egy 37 éves miskolci és egy 29 éves vajdácskai férfit – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tájékoztatás szerint hamis húszezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendőrség hivatalos oldalán azt írták, a sárospataki rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás gyanúja miatt április végén, miután több helyszínről érkeztek bejelentések hamis 20 ezer forintos bankjegyekről. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásároltak – tudatta a rendőrség.

Az ügyben öt embert fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ezek során laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20 ezer forintos bankjegyet foglaltak le.

Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és a 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat – ismertette a rendőrség.

Police.hu
Police.hu

A Magyar Nemzeti Bank bankjegyhamisítások kiszűrését szolgáló információi, valamint a bankjegyek ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásai itt elérhetők el.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×