eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: NAV

Ráéreztek a pénzügyőrök: 17 milliós fogás egy román teherautóban

Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rutinellenőrzés során Hajdu-Bihar vármegyében.

A pénzügyőrök egy olyan, román teherautót ellenőriztek, amely az okmányok szerint különféle ruhaneműket hozott Szlovákiából. A plafonig pakolt, gondosan leragasztott „Orange” feliratú, egyforma méretű kartondobozokban gyermekszandálok voltak.

Az aprócska lábakra illő „tipegőket” Spieder-Man emblémával és felirattal látták el, azonban a járőrökben felmerült a gyanú, hogy a cipőkön található figurák és a hozzájuk társított feliratok szerzői jogokat sértenek, amit a jogtulajdonos képviselője is alátámasztott – olvasható a NAV közleményében. Megállapították, hogy a termékek mindegyike utánzat, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű gyermekcipőt foglaltak le. Szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.

Végül megjegyzik, hogy a NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×