eur:
388.93
usd:
358.86
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Börtönbe zárják a kegyetlen fiatalkorút

Négy és fél évet kapott az a vámospércsi fiú, aki halálra verte hároméves féltestvérét

A másodfokú bírósági döntés szerint négy és fél évet kell a fiatalkorúak börtönében ülnie annak a vámospércsi fiúnak, aki halálra verte a rábízott féltestvérét, egy 3 éves kislányt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szülők szerint enyhe ítélet született - írja a Telex.

2021 októberében a szülők dolgozni mentek, ezért otthonukban az akkor 14 éves fiúra hagyták másfél éves fiukat és 3 éves lányukat. A lány a szülei után sírt, emiatt verte meg a bátyja. Az ügyészség szerint többször ököllel hasba vágta. A lány nekiesett egy kályhának is. Ezután a testvére az ágyra fektette. Később, mikor visszament a szobába, látta, hogy a lány nem mozdul.

A szomszédba sietett segítségért, de már késő volt.

Az ügyészség szerint a fiú emberölésben bűnös, nem pedig halált okozó testi sértésben, ezért súlyosabb büntetést kért rá az elsőfokú tárgyaláson A védőügyvéd szerint viszont fel sem merült a fiúban, hogy halálos sérülést okoz a kislánynak. A fiú az utolsó szó jogán azt mondta, hogy máig kísértik a történtek.

Másodfokon a bíróság szigorúbb ítéletet hozott, de a szándékosságot a bíró is elutasította, szerinte gondatlanságból elkövetett emberölés volt. Négy és fél év börtönt szabott ki a fiúra, de a büntetésébe beleszámítják, hogy két és fél évet már előzetes letartóztatásban volt. Az RTL beszélt a családdal is. Azt mondták, hogy már többször kereste őket a fiú, de képtelenek megbocsátani neki.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×