eur:
387.15
usd:
356.46
bux:
68100.57
2024. május 23. csütörtök Dezső
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Fia haragosára támadt egy apa a pilisi vasútállomáson

A két fiú nem túl baráti üzeneteket váltott egymással, az egyikük apja vascsővel tervezett pontot tenni a vita végére.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a Monori Járási Ügyészség azt a férfit, aki elverte fia haragosát a pilisi vasútállomáson - számol be róla az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott fia és a kiskorú sértett között 2023 nyarán nézeteltérés alakult ki, és egymásnak sértő üzeneteket küldtek. A vádlott 2023 szeptember elsején, Pilisen autózott, amikor észrevette a sértettet és barátait. Ekkor eléjük hajtott, majd

kivett a kocsi csomagtartójából egy vascsövet, és azzal a fiatalok felé közelítve kérte a sértetten számon a korábbi üzeneteit.

A kiskorú felpattant a kerékpárjára és azzal elmenekült. Az elkövető még utána dobta a vascsövet, de nem találta el.

A sértett a pilisi vasútállomásra hajtott, ahová a vádlott követte autóval, majd ismét megtámadta. Az elkövető többször fején és testén is megütötte a fiatalt ököllel, aki a földre esett. A helyszínen lévő személyek ekkor elhúzták a vádlottat a sértettől, aki ekkor visszament a gépkocsijához. Ott ismét magához vette a korábban már használt vascsövet és ismét a sértett felé indult. A sértett azonban ezt látva elmenekült a vágányok felé, ahová a vádlott már nem követte.

A 24.hu kérdésére az ügyész elmondta, részbeni beismerő vallomást tett a bűncselekménnyel vádolt férfi. Azt állította, hogy le akarta rendezni a konfliktust, és csak saját magát védte a dulakodás során. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

A támadásról videofelvételt is készített egy térfigyelő kamera, ezt az Ügyészség weboldalán tekintheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×