eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Esztergom, 2023. szeptember 21.Tűzoltóautó a rendőrségi kordonnál egy robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén 2023. szeptember 21-én. Az előző nap rendőri intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során. A robbantás következtében a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fontos fejlemény a tavaly őszi, esztergomi robbantás ügyében

Lezárták az eljárást az elkövető halála miatt, és az is kiderült, hogy nem volt azonosítható tettestársa.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség fél évvel a tragédia után lezárta a nyomozást a két ember halálát okozó esztergomi robbantás ügyében. A szeptemberi robbantásban a bevetésben részt vevő egyik TEK-es, és az elkövető, J. László halt meg, több rendőr és tűzoltó pedig megsérült.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt nyilatkozta az Indexnek, hogy az előre kitervelten, aljas indokból, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult bűnügyben

az elkövető halála miatt március 6-án megszüntették az eljárást

A szóvivő tájékoztatása szerint nem tudtak azonosítani olyan személyt, aki a cselekmény elkövetéséhez segítette vagy arra rábírta volna az elhunyt elkövetőt, akinek tehát nem volt tettestársa. A nyomozás alatt kiderült, hogy az elkövető készült a tettére, és előre beszerezte a tűz- és robbanásveszélyes anyagokat, majd azokat előkészítve olyan helyen és állapotban helyezte el a házban, hogy a robbantás pusztító hatású legyen.

(A nyitóképen: tűzoltóautó a rendőrségi kordonnál az esztergomi robbantás helyszíne közelében 2023. szeptember 21-én. Az előző nap rendőri intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.)

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×