eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: NAV

Különösen veszélyes fegyverekre tette rá a kezét a NAV

Megbukott a vámellenőrzéskor az az importőr, aki 1 200, közbiztonságra veszélyes kardot próbált az Európai Unióba csempészni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei Kínából származó áruk tételes vizsgálatakor találtak 1200, egyenként csomagolt, 495 milliméter pengehosszúságú kardot az áruk közé rejtve – olvasható a hatóság közleményében.

Megállapították, hogy a kardok jogszabály alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek, amelyek behozatalához engedély szükséges. Az importőr a vámellenőrzéskor ilyen behozatali engedélyt azonban nem tudott bemutatni.

Az igazgatóság a kardokat lefoglalta és büntetőeljárást kezdeményezett ismeretlen tettes ellen, engedély nélküli kereskedelmi tevékenység bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×