eur:
395.51
usd:
364.51
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Nyitókép: Forrás: Pixabay

A lakás kamerája felvette a betörőket - videón a kínos lebukás

A lakásban felszerelt kamera rövid úton lebuktatta a célpontjait véletlenszerűen kiválasztó betörő párost, rögtön rá is jöttek, hogy bajban vannak.

Lopás miatt vádat emeltek azzal a két utazóbűnözésből élő férfival szemben, akik - a vád szerint - az M5-ös autópályáról találomra letértek, egy véletlenszerűen kiválasztott lakásba betörtek és összesen 1,6 millió forint összegben készpénzt, aranyláncokat és karórákat loptak el - írja közleményében a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség beszámolójában.

A vádirat szerint a két férfi 2023. május 11-én reggel Budapestről az M5-ös autópályán autóval Szeged irányába indult azért, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott helyszínen bűncselekményt kövessen el. Az autópályáról Kiskunfélegyházánál letértek, egy lakótelepen haladtak tovább, ahol leparkoltak és kinéztek egy olyan társasházat, amelynek a lépcsőházi ajtaja nyitva volt. Ezután a vádlottak felmentek az első emeletre és becsengettek egy találomra kiválasztott lakásba. Miután senki nem nyitott ajtót, az idősebb vádlott a nála lévő nyerskulccsal kinyitotta a bejárati ajtót.

Ekkor észlelték az előszobában elhelyezett kamerát, ezért az ajtót visszahúzva, rövid tanakodás után kapucniban ismét beléptek, miközben az arcukat igyekeztek eltakarni.

Ezt követően az egyik szekrényből elloptak egy bútorszéfet, amelyben 1,1 millió forint összegű készpénz és további több mint félmillió forint értékben aranyláncok és karórák voltak. A két férfi egy néptelen útszakaszon a náluk lévő szerszámokkal felfeszítették a széfet, és annak tartalmán megosztoztak. Az idősebbik betörőt még aznap őrizetbe vették.

A lakás biztonsági kamerája által rögzített behatolást az Ügyészség hivatalos YouTube csatornáján tette közzé:

Az ügyészség mindkettejüket lopás bűntettével vádolja és ezért a különös, többszörös visszaesőnek számító idősebb férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul az ügyészség indítványa. A letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő társa ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×