eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Börtönbe küldenének egy józsefvárosi bolttulajdonost, nyomós ok van rá

Az ügyészség szerint azért következett be a tragikus kimenetelű baleset, mert a férfi megszegte a munkavédelmi előírásokat.

Bíróság elé kell állnia annak a 60 éves üzlettulajdonosnak, akinek a raktárként használt galériája 2021 decemberében rászakadt egy üzletkötőre és egy alkalmazottra a józsefvárosi Baross utcában. Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás vele szemben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az ott dolgozó nő könnyű sérüléseket szenvedett,

a romok alól kimentett férfi viszont a helyszínen meghalt.

A tragikus kimenetelű baleset azért következett be, mert a férfi megszegte a munkavédelmi rendelkezéseket, nem gondoskodott a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint kialakításáról, valamint nem biztosított megfelelő raktárat az üzletben tárolt áruk részére.

Mulasztásaival megszegett több előírást is, amelyek bizonyítottan hozzájárultak a történtekhez, illetve a halálesethez.

A férfi annak ellenére használta raktárként a galériát, hogy nem rendelkezett a terhelhetőségére vonatkozó adatokkal. Közvetlenül a balesetet előtt nagyobb tömegű árut szerzett be, ezt szintén ott tárolta.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy az üzlettulajdonos panasszal élt a gyanúsítással szemben, vallomást azonban nem tett, később pedig magánszakértői véleményt nyújtott be, amely szerint nem ő, hanem a korábbi építtető a felelős a kivitelezési hibákért.

Az érintett T. József már közel húsz éve üzemeltette a tulajdonában lévő kisboltot, ami egy galériázott helyiségben működött. Az ügyészség fogházbüntetést kért az üzlet tulajdonosára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×