eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Gyermeke szeme láttára késelt meg egykori élettára egy nőt Soroksáron

A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki 2022. októberében a nyílt utcán, késsel támadt egykori élettársára annak gyermeke szeme láttára.

Az ügyészség vádirata szerint a 29 férfi és a nő korábban élettársi kapcsolatban éltek, melyből egy közös gyermekük is született. Azonban a kapcsolatuk 2022 eleje felé megromlott, a nő a 3 éves közös, és a 9 éves, korábbi kapcsolatából származó gyermekével egy XXIII. kerületi lakásba költözött. Közölte a férfival, hogy véget szeretne vetni a kapcsolatuknak a férfi életmódja miatt, és közös gyermeküket is csak akkor láthatja, ha az előre egyeztetett találkozókon józanul jelenik meg.

A férfi nem volt hajlandó beletörődni a szakításba és az alkoholizáló életmóddal sem volt hajlandó felhagyni. A következő hónapokban mind üzenetekben, mind a személyes találkozókon gyakran szidalmazta, fenyegette a nőt, féltékenysége pedig tovább fokozódott, mikor 2022 őszén megtudta, hogy egykori élettársának új párkapcsolata van.

A férfi ezután, október 7-én döntötte el, hogy bosszúból megöli korábbi partnerét.

A kora délutáni órákban magához vett egy kést, és ittas állapotban a nő XXIII. kerületi lakásához ment, de nem találta otthon. Amíg várakozott, egy közeli dohánybolt előtt folytatta az italozást, és összetalálkozott a nő nagyobbik gyermekének édesapjával, aki éppen láthatásra érkezett. Közben a nő hazaért, és a 9 éves gyermekkel kiment a ház elé, hogy átadja apjának. Ekkor látta meg a támadót, és kérdőre vonta, miért érkezett bejelentés nélkül, ráadásul ismételten részegen.

A férfi ekkor válaszadás nélkül, egy hirtelen mozdulattal előrántotta a nála lévő kést, a nőhöz lépett, és a gyermek szeme láttára számos alkalommal megszúrta őt a felsőtestén és a nyakán. A nő sokkos állapotba került, kiabálni kezdett és kezével igyekezett védeni saját magát és 9 éves gyermekét.

A támadást észlelve a gyermek édesapja közbelépett, és hátulról lefogta a támadót, akinek a dulakodás közben kiesett a kés a kezéből. A nő eközben a nyitott garázsajtón keresztül a gyermekkel együtt a ház belső udvarár menekült, és a nála lévő távirányítóval igyekezett a garázsajtót bezárni, ám a késelő ekkor kiszabadult a szorításból és utánuk futott. Utolérte a sértettet, majd a nyakát megragadva fojtogatni kezdte, azt ordítva, hogy megöli a nőt - a közelben tartózkodó gyermek füle hallatára.

Közben a másik férfi a lábával megakadályozta a garázsajtó lecsukódását,

és egy járókelő segítségével, aki szintén látta a támadást, leteperték a támadót,

majd a szintén segítségükre siető közterület-felügyelőkkel közösen lent tartották a rendőrök érkezéséig. A támadás következtében a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak saját védekezésének és a szemtanúk gyors reagálásának és közbelépésének köszönhető, hogy a támadó nem járt sikerrel.

A férfit a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolja, vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×