eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Életveszélyesen összevertek az őrök egy megbilincselt rabot - már tudható, hogy hol történt az eset

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta négy büntetés-végrehajtási dolgozó letartóztatását, akik megütöttek egy fogvatartottat.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. szeptember 25-én, reggel, vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt egy kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben szabadságvesztés büntetését töltő középkorú fogvatartott az intézeti szabályokat a figyelmeztetések ellenére ismételten megszegte. Mindezt észlelte a felügyelet, és két büntetés-végrehajtási dolgozó a fogvatartottal szemben testi kényszert és bilincset alkalmazott.

A megalapozott gyanú szerint ezt követően a felügyelők – akikhez később még két társuk csatlakozott – túllépték a jogszerű intézkedés kereteit és többször megütötték a férfit.

A sértettet a mentőszolgálat eszméletlenül, életveszélyes állapotban szállította kórházba

– olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A nyomozó ügyészség a bűncselekményről történő tudomásszerzést követően haladéktalanul megkezdte az eljárási cselekmények elvégzését, tanúként hallgatta ki – többek között – a sértettet, és elrendelte az elkövetők őrizetét.

A gyanúsítottként kihallgatott büntetés-végrehajtási dolgozók tagadták a bűncselekmény elkövetését, amely – a bűnhalmazatra tekintettel –

akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozó ügyészség indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája ma dönt.

Frissítés!

A büntetés-végrehajtási szervezet elítéli a fogvatartottak bántalmazását - írjta közleményében a a BVOP. A Blikk még azt is hozzáteszi, hogy "a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történt rendkívüli esemény kapcsán a börtön a szükséges intézkedéseket megtette".

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×