eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Életveszélyesen összevertek az őrök egy megbilincselt rabot - már tudható, hogy hol történt az eset

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta négy büntetés-végrehajtási dolgozó letartóztatását, akik megütöttek egy fogvatartottat.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. szeptember 25-én, reggel, vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt egy kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben szabadságvesztés büntetését töltő középkorú fogvatartott az intézeti szabályokat a figyelmeztetések ellenére ismételten megszegte. Mindezt észlelte a felügyelet, és két büntetés-végrehajtási dolgozó a fogvatartottal szemben testi kényszert és bilincset alkalmazott.

A megalapozott gyanú szerint ezt követően a felügyelők – akikhez később még két társuk csatlakozott – túllépték a jogszerű intézkedés kereteit és többször megütötték a férfit.

A sértettet a mentőszolgálat eszméletlenül, életveszélyes állapotban szállította kórházba

– olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A nyomozó ügyészség a bűncselekményről történő tudomásszerzést követően haladéktalanul megkezdte az eljárási cselekmények elvégzését, tanúként hallgatta ki – többek között – a sértettet, és elrendelte az elkövetők őrizetét.

A gyanúsítottként kihallgatott büntetés-végrehajtási dolgozók tagadták a bűncselekmény elkövetését, amely – a bűnhalmazatra tekintettel –

akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozó ügyészség indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája ma dönt.

Frissítés!

A büntetés-végrehajtási szervezet elítéli a fogvatartottak bántalmazását - írjta közleményében a a BVOP. A Blikk még azt is hozzáteszi, hogy "a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történt rendkívüli esemény kapcsán a börtön a szükséges intézkedéseket megtette".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×