eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Filmbe illő autós üldözés volt a városligeti gyalogos sétányon

Két rendőrautó üldözött egy gyorshajtó fekete BMW-t vasárnap délután a Városligetben. Végül az Ajtósi Dürer sornál kapták el a száguldozó autóst, aki megpróbált elfutni a hatósági felelősségre vonás elől.

A Blikk munkatársa a Millennium Háza előtt volt szemtanúja az esetnek. Beszámolója szerint

egy fekete BMW a Magyar Zene Háza irányából az Olof Palme sétányon száguldott autójával a Stefánia út és az Ajtósi Dürer Sor sarka felé, ott, ahol elvileg kizárólag gyalogosok közlekedhetnek.

A környéken kisgyerekes családok, rolleresek és biciklisek is haladtak – írja a lap.

Mint olvasható, a filmbe illő jelenetek során a BMW haladt elől, utána a rendőrök szirénázva rohantak; a fekete autó sofőrje egyáltalán nem lassított a sétányon haladók miatt, akiknek félre kellett ugrani. A BMW-s végül az Ajtósi Dürer sor és Stefánia út sarkától 50 méterre állt meg és gyalog próbált menekülni. A sofőrt a rendőrök percek alatt elfogták, majd a Zichy Jenő utca sarkán ültették a rendőrautó hátsó ülésére.

Mint később kiderült,

a 18 sofőr mellett két tizenéves ült még a menekülő kocsiban, őket a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra vitték „elszámoltatásra”.

A rendőrök az autóvezetőt közrend veszélyeztetéséért vonhatják felelősségre.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a következő tájékoztatást adta:

„A rendelkezésre álló adatok szerint a fővárosi rendőrök 2023. szeptember 10-én 16 óra 48 perc körül egy autóst akartak igazoltatni a VI. kerület Andrássy út-Dózsa György út kereszteződésénél, de a sofőr a rendőri felszólításnak nem tett eleget, és tovább hajtott a Városliget területére. A szabálytalanul közlekedő autó követésébe több rendőri egység is bekapcsolódott, a kocsi a Városligeten keresztül nagy sebességgel balesetveszélyesen közlekedett, végül a XIV. kerületben, az a Stefánia út és az Ajtósi Dürer Sor kereszteződésénél megállt. A sofőr a járműből kiszállt es gyalog menekült tovább, az egyenruhások azonnal elfogták. A követés során személyi sérülés nem történt. A fővárosi rendőrök az autó 18 éves vezetőjét és két utasát előállították, majd átadták a XIV. kerületi Rendőrkapitányságnak.”

Az RTL arról írt, hogy a hajszába egy golfkocsis rendőr és egy civil is bekapcsolódott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×