eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Könnygázzal állították meg a rendőrökre kutyát uszító erőszakos férfit

Komoly büntetésre számíthat az az ittas kazincbarcikai férfi, aki az igazoltatása során nem csak lefejelte az egyik rendőrt, de még a kutyáját is a rendőrökre uszította.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 3-án az esti órákban, a 26-os főúton közúti ellenőrzés alá vontak egy férfit, akiről az ellenőrzés során felmerült, hogy ittas állapotban vezette az általa használt gépkocsit.

A rendőrök közölték a férfival, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, ennek keretében pedig felszólították, hogy a gépkocsit zárja be és az indítókulcsot vegye magához.

A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és

az egyik, őt közelről biztosító rendőrt lefejelte annak ellenére, hogy a rendőr a fejelő mozdulat elől megpróbált kitérni.

Miközben a rendőr a kitérés közben hátrébb lépett, a férfi „előhúzta” a vele utazó nagytestű kutyáját a gépkocsiból, és az állatot – fogva a pórázát – a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta.

A támadó férfi ekkor közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát a gépkocsiban elhelyezte, de ezután ismételten agresszívvá vált, a rendőröket verekedésre hívta ki és kihívó módon feléjük indult. A rendőrök a férfival szemben ismételten könnyfakasztó gázt alkalmaztak, amivel az ellenállását megtörték, majd megbilincselték, és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit ezt követően a rendőrökkel szemben mutatott agresszív magatartása miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt, majd – mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványt tett a letartóztatásának elrendelésére.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványával szemben – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, mely szerint a férfi a lakóhelyét 2023. november 6. napjáig engedély nélkül nem hagyhatja el. A bíróság végzése ellen az ügyészség fellebbezett a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×