eur:
388.97
usd:
360.78
bux:
68667.69
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Pixabay

Képtelen volt szabadulni a rendőrszereptől, de mostantól másnak lesz rabja

Újra őrizetbe vettek egy csalás miatt korábban elítélt férfit, aki rendőrnek adta ki magát, hogy megtévessze áldozatait - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a férfit a Fővárosi Törvényszék január 27-én hozott jogerős ítéletében csalás és közokirat-hamisítás bűntett miatt 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte, melynek letöltését még nem kezdte meg.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozati adatai szerint a 49 éves férfi a lebukása után tovább folytatta a hasonló bűncselekmények elkövetését: többnyire idős embereket szólított meg, magát rendőrnek kiadva.

Volt, hogy

  • pénzt vett át tőlük azzal, hogy az hamis, máskor
  • a kiszemeltek bankkártyáját kérte el a PIN-kóddal együtt arra hivatkozva, hogy klónozhatták.
  • Másokat különböző ürügyekkel "megbírságolt", de az is előfordult, hogy
  • szociális munkásnak adta ki magát, hogy egy mozgássérült fiatalember bizalmába férkőzzön. Tőle először egy nagyobb anyagi támogatás ígéretével próbált pénzhez jutni, de a fiatal gyanút fogott, mire a férfi
  • fenyegetéssel szerzett meg tőle 200 ezer forintot.
  • Olyan is volt, akit
  • egyszerűen meglopott, majd pénzt kért az eltulajdonított értékek visszaadásáért, másnak
  • gyógyszerei kiváltásához ajánlott fel segítséget, de eltűnt a kapott összeggel.

A gyanú szerint a csaló elsősorban Budapesten tevékenykedett, de volt, akit Esztergomban csapott be - tették hozzá.

A legalább nyolc sértettet megkárosító férfit április 1-jén fogták el a fővárosban. Zsarolás, csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×