eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

Koronavírus-fertőzöttségre utaló bakancsot hagyott a metrón – videó

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfival szemben, aki 2020 áprilisában, a veszélyhelyzet ideje alatt, az M3 metró egyik kocsijában egy „Covid-19” feliratú bakancsot hagyott az ülésen, ami az akkor fennálló helyzetben alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A vádirat szerint a vádlott 2020. április 19-én, a világjárvány miatt Magyarország egész területére elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt, a XIII. kerületben, a Dózsa György úti megállóban felszállt az M3 metró egyik szerelvényére.

A vádlott ezután leült az egyik ülésre, majd a szatyrából kivett egy bakancsot, amelyen egy fehér papíron a koronavírusra utaló, „Covid-19” feliratot helyezett el. A férfi ezzel valótlanul azt a látszatot keltette, hogy a metrókocsiban egy fertőző tárgy van, ami által az utasok a járványt elkaphatják.

Az ügyhöz kapcsolódó, alább megtekinthető felvételen az látható, hogy a férfi felszáll a metróra, kiteszi a bakancsot, majd elhagyja a szerelvényt.

A vádlott cselekménye alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, amelynek következtében az adott szerelvényt le kellett cserélni. A leállással, valamint a fertőtlenítéssel a BKV Zrt.-nek több mint 400 ezer forint kára keletkezett.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a vádlottal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×